17.12.2019  |  Strategi & ledelse

Modevirksomhed vil installere solceller på logistikcentre

Zalando offentliggør i en ny bærdygtighedsstrategi, at man vil drive en CO2-neutral virksomhed og bl.a. opsætte solpaneler på egne logistikcentre flere steder i verden. Målsætningen er kun at bruge vedvarende eller CO2-neutral energi i fremtiden.

I en nyligt publiceret bæredygtighedsstrategi meddeler Zalando, at modevirksomheden stræber efter at opnå CO2-neutralitet i alle forretnings- og logistikaktiviteter. I 2019 formåede selskabet at omstille til 90 procent grøn energi og tager nu næste skridt i målsætningen om at blive en mere klimavenlig virksomhed.

Læs også: Apple-rapport viser fremskridt for bæredygtighed i forsyningskæden

”Ethvert logistikcenter vil blive udstyret med solpaneler eller anden grøn bygningsteknologi inden 2023”, siger Raimund Paetzmann, Vice President Corporate Real Estate for Zalando.

Zalando meddeler, at der fokuseres på solceller som en vigtig kilde til energi. I juli 2019 blev logistikcentret i Lahr i det sydvestlige Tyskland udstyret med solpaneler og har siden produceret knap 800.000 kWh, hvilket svarer til 200 husstandes årlige forbrug af elektricitet.

Logistikcentret i Verona genererer en del af sin strøm ved hjælp af solenergi og yderligere installationer af solpaneler på logistikcentre i Milano, Moenchengladbach, Erfurt og Bleiswijk nær Rotterdam vil ske i den nærmeste fremtid.

Udover installation og brug af solpaneler undersøger Zalando mulighederne for at hente energi fra andre genanvendelige og bæredygtige kilder.

Læs også: CMA CGM og Ikea indgår samarbejde om at teste bæredygtigt biobrændstof

”Vi kigger løbende efter nye teknologier, der vil hjælpe os til at reducere vores klimamæssige påvirkning. Vi stræber efter kun at bruge vedvarende eller CO2-neutral energi i fremtiden”, siger Raimund Paetzmann.

Alle Zalandos bygninger skal fremover godkendes som grønne med henblik på at verificere, at de er bygget på en måde, der sparer ressourcer og udleder færre drivhusgasser.

- HL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere