17.08.2020  |  Lager & distribution

Modeindustrien lancerer initiativ for at mindske CO₂-udledning i forsyningskæderne

IAF lancerer et CO₂-forbedringsinitiativ med det formål at hjælpe den globale mode- og livsstilsbranche med at reducere drivhusgasserne i logistikken.

En globalt dækkende standardisering af CO₂-rapportering i modebranchens logistiske aktiviteter bliver vigtigere og vigtigere for at skabe lige vilkår for den internationale industri. Men voksende mængder af nationale og generiske rapporteringssystemer kan gøre det svært for virksomhederne at finde et overblik.

”Modeindustriens forsyningskæder dækker hele verden, så de logistiske aktiviteter i modebranchen er næsten per definition på et meget højt forureningsniveau. Med voksende opmærksomhed fra forbrugere, regeringer og NGO'er er individuelle virksomheder villige, men de kæmper også for at gøre det bedre”, siger Han Bekke, direktør hos IAF.

Læs også: Masai får certificeret leverandørkæden

Derfor har IAF lanceret et såkaldt CO₂-forbedringsinitiativ, der skal støtte oprettelsen af globale industristandarder til måling af drivhusgasser i mode- og livstilsbranchens logistik. Det skal ske gennem samarbejde og innovation, blandt andet gennem partneren Greenway Logistics.

”IAF har nu skabt sit CO₂-forbedringsinitiativ på en måde, der i stor stil vil hjælpe SME-virksomhederne i modeindustrien til at forbedre indsatsen ved at tilbyde praktisk ’hands-on support’”, siger Greenway Logistics' CEO, Willem-Jan Drost.

- HCL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere