MiR får vækstkapital fra private investorer

Et dansk team bestående af fem private investorer vil sammenlagt lægge knap 10 millioner kroner af deres egne penge i robotvirksomheden MiR.

Trods virksomhedens nye investorer sidder CEO Thomas Visti og stifter Niels Jul Jakobsen fortsat på over 50 procent af ejerskabet. Foto: MiR..

19.11.2015

SCM.dk

For et år siden lancerede robotproducenten MiR sin mobile robot MiR100. Og i takt med virksomhedens stødt stigende vækst med erobring af nye lande har virksomheden fået flere henvendelser fra potentielle investorer. Både offentlige og private fonde har bejlet til virksomheden, ligesom der også har været stor international interesse. Men ingen af investorerne fik lov til komme ind i varmen hos MiR.

Læs også: Dansk robot-virksomhed i international udvikling

I stedet faldt valget på et rendyrket dansk team bestående af fem private investorer, der investerer sammenlagt knap 10 millioner kroner af deres egne penge i virksomheden.

Målet med kapitalindsprøjtningen er at sikre, at MiR har den fornødne vækstkapital til rådighed til at sikre og udbygge sin position på verdensmarkedet for mobile robotter. Dog var det vigtigt for virksomheden, at der var tale om “kloge penge” fra erfarne folk med dyb brancheindsigt, relevante netværk og et personligt engagement i virksomheden.

“Efter at have været i dialog med en række store og spændende investorer, som hver især naturligvis havde deres dagsordener og ønsker om stærk indflydelse, stoppede jeg op og tænkte: Hvad betyder virkelig noget for en vækstvirksomhed? Selv være i kontrol og have frihed til at handle hurtigt og rigtigt i tide! Derfor sonderede jeg blandt mine hidtidige ejerkreds, i bestyrelsen og i netværket omkring MiR, og her tegnede der sig hurtigt et indlysende stærkt team af dedikerede danske investorer. Som jeg ser det, har vi nu den fornødne vækstkapital samt de helt rigtige kompetencer i bestyrelse og ejerkreds i forhold til der, hvor MiR er nu. Vi har ikke endeligt besluttet, om der skal yderligere investorer ind på et senere tidspunkt”, siger CEO for MiR, Thomas Visti.

Han har ligeledes valgt at satse et større millionbeløb fra sin egen konto. Og trods virksomhedens nye investorer sidder Thomas Visti og MiRs stifter Niels Jul Jakobsen fortsat på over 50 procent af ejerskabet. Niels Jul Jakobsen har i forvejen satset alt på at gøre visionen bag MiR til virkelighed, men også han har nu valgt at indskyde yderligere kapital i virksomheden.

Et af medlemmer af det nye investeringsteam er Esben Østergaard, der er stifter af robotproducenten Universal Robots.

Læs også: MiR-robotter kan øge effektiviteten

Ifølge planen skal MiR begynde at give overskud fra 2017, hvor omsætningen ventes at runde 50 millioner kroner.

-SSM

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

22.11.2024SCM.dk

Industrispecialist opkøber endnu en værktøjs-aktør

20.11.2024SCM.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

15.11.2024SCM.dk

Danmark og Holland indgår tæt samarbejde om VE og brintproduktion

14.11.2024SCM.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

11.11.2024SCM.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

11.11.2024SCM.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online