19.06.2017  |  Branchenyt

Minister nedsætter ekspertgruppe til fremtidens transport

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har nedsat en ekspertgruppe, der skal komme med anbefalinger til, hvordan man bedst løser fremtidens udfordringer på transportområdet.

I de kommende år skal der træffes beslutninger om nogle store investeringer, der kommer til at række langt ud i fremtiden.

Elementer som selvkørende biler, førerløse tog, eldrevne cykler, deleøkonomi, urbanisering og ændrede adfærds- og familieformer er nogle af dem, der skal tages højde for, når fremtidens transport skal planlægges.

Læs også: Bosch udvikler højopløsningskort til automatiseret kørsel

Derfor har transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) nedsat en uafhængig ekspertgruppe, som skal komme med anbefalinger til, hvordan man bedst løser fremtidens udfordringer på transportområdet:

”Teknologien udvikler sig hele tiden og skaber nye muligheder for, hvordan vi transporterer os. Samtidig vil de langsigtede perspektiver for transport i Danmark måske se anderledes ud, hvis man tænker på tværs af transportformerne og også tager højde for, at arbejds- og familiestrukturer har ændret sig markant over de sidste årtier”.

Udvikling af effektive transportløsninger
Ministeren håber, at ekspertgruppen kan bidrage med at udpege både udfordringer og muligheder, så der kan udvikles gode og effektive transportløsninger til danskerne.

Læs også: Test: Er de danske motorveje klar til selvkørende biler?

Ekspertgruppen består af eksperter inden for transport, mobilitet, innovation og fremtidens byer. Derudover forventer man at inddrage yderligere eksperter fra andre fagområder undervejs.

Forløbet afsluttes med en konference og en endelig rapport ved udgangen af 2017.

Du kan læse om ekspertgruppens deltagere her.

- EL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere