21.03.2014  |  Strategi & ledelse

Min vej til SCM-jobbet: Ivan Martinez Neri

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det giver god mening for mexicanske Ivan Martinez Neri, erhvervs-ph.d. i Siemens Wind Power, at arbejde i vindindustrien, fordi vind er en tilgængelig, bæredygtig naturressource.

Hvad tændte din lyst til at arbejde med SCM?  
Jeg har erfaring som maskintekniker fra forskellige industrier og fandt gradvist ud af, at SCM er vigtigt i alle typer virksomheder. Man siger jo, at konkurrencen i fremtiden vil foregå mellem forsyningskæder og ikke mellem virksomheder. Det, tror jeg, er helt rigtigt. Jeg kan godt lide at arbejde med SCM og er god til at visualisere sammenhænge, så SCM er uden tvivl den rette hylde for mig.

Hvilke kvalifikationer sikrede dig din erhvervs-ph.d.?
Primært, at jeg har været involveret i supply chain-arbejdet hos Siemens, lige fra jeg startede i virksomheden i 2011. Det har givet mig et stort, internt netværk og kendskab til de forskellige afdelinger, hvilket var en stor fordel.

Sekundært, at jeg opnåede en rigtig god bedømmelse af mit speciale fra universitetet i Hamborg. Specialet handlede om at designe en supply chain for en bæredygtigt bioenergi-produktion i Ghana.

Læs også: Min vej til SCM-jobbet: Troels Kyhn Jakobsen

Hvilken type SCM-job satser du på i fremtiden?  
Jeg håber på at kunne implementere de løsninger om supply chain-integration i offshore-vindindustrien, som min erhvervs-ph.d. vil anvise. Offshore-vindkraft har det problem, at den er forholdsvis ny og dermed kostbar, samt at den skal konkurrere med den mere veletablerede kul- og atomkraft.

Derfor er der behov for effektiviseringer. Det giver god mening for mig at arbejde i vindindustrien, fordi vindkraft sammen med solenergi er den mest tilgængelige, bæredygtige naturressource, vi har.    

Om Ivan Martinez Neri

Uddannelse: Kandidat i produktionsledelse, Hamborg Universitet 2009.

Tidligere job: Offshore product lifecycle management analyst, Siemens Wind Power 2011-, konsulent, Thomas J. C. Matzen 2010-11. 

Læs også: Siemens Wind Power ansætter 450 nye folk

Hvad er dit bedste karriereråd?
Som regel anbefales det, at man fokuserer på et bestemt område fra starten i karrieren. Jeg vil derimod råde til, at man prøver noget forskelligt i de første år, og at man arbejder i flere industrier og job.

Det giver et generalist-perspektiv, der er nyttigt, før man specialiserer sig.  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere