Millioner skal støtte lovende robot-virksomheder

Danske virksomheder har brug for gode robotløsninger for også at være konkurrencedygtige i fremtiden. Løsningerne skal især komme fra de danske robot-startups, men mange af dem mangler støtte til at udvikle teknologien og gøre gode idéer til en god forretning. Den udfordring skal løses, og med 9 millioner kroner i ryggen fra Industriens Fond skal et ny acceleratorforløb hjælpe spirende robot-virksomheder godt på vej.

Der skal turbo på robotinnovationen i Danmark, og det skal ske gennem Danmarks stærke inkubationsmiljøer. Lovende robot-virksomheder støttes med millioner. Foto: Industriens Fond

30.05.2024

SCM.dk

Der skal nemlig turbo på robotinnovationen i Danmark, og det skal ske gennem Danmarks stærke inkubationsmiljøer.

”Danske robot- og droneiværksættere gemmer på et gigantisk vækstpotentiale og kan være med til at øge automationsgraden i dansk erhvervsliv. Men de mangler musklerne til at færdigudvikle deres løsninger og forvandle dem til hurtigvoksende væksteventyr. Startups har nøglerne til nye løsninger og teknologier, som skaber vækst og arbejdspladser i Danmark i fremtiden og det potentiale vil vi gerne være med til at indfri. Derfor sætter vi nu yderligere skub på robotiværksætternes innovation og vækst”, siger Thomas Hofman-Bang, der er administrerende direktør i Industriens Fond.

Med bevillingen på godt 9 millioner kroner til den danske robotklynge, Odense Robotics, skal der yderligere fart på udviklingen af robot- og dronestartups fra Danmark og samtidig tiltrækkes flere talentfulde startups fra udlandet.

”Deep tech er ikke som andre teknologier. Udviklingen er langvarig og omkostningstung, og vejen til markedet er kompleks. Med hjælpen fra Industriens Fond kan vi nu give robot- og dronestartups endnu bedre rammer og for alvor sætte turbo på deres udvikling”, siger Søren Elmer Kristensen, der er CEO hos Odense Robotics.

I praksis bliver forløbet tilbudt til de startups, der er optaget i Odense Robotics StartUp Fund og den anerkendte inkubator ved Teknologisk Institut i Odense. Her får de hjælp til at styrke deres forretning og teknologi, og bliver en del af økosystemet omkring Odense Robotics.

”Det er afgørende for Danmarks konkurrenceevne, at vi accelererer teknologisk innovation. Det indebærer, at vi gør vejen fra idé til markedsparat teknologi lettere for spirende iværksættere. Det glæder os derfor, at Industriens Fond gør det muligt, at vi kan udvide vores indsats overfor startups ved at sætte vores specialister og robotinnovationsfaciliteter yderligere i spil til at løfte og accelerere fremtidens robot- og droneteknologier”, siger Anne-Lise Høg Lejre, der er direktør ved Teknologisk Institut.

Den danske robotindustri har høstet anerkendende ros på den globale scene og flere succesfulde robotvirksomheder er helt eller delvist blevet solgt til internationale ejere. Det har skabt et unikt robot-økosystem i og omkring Odense, hvor iværksættere, investorer og lokale ildsjæle hjælper innovationen på vej og geninvesterer tidligere gevinster i nye virksomheder.

Læs også: Bliv klogere på brug af kunstig intelligens i jeres forsyningskæde

For at styrke innovations- og vækstindsatsen omkring robotmiljøet i Danmark er der oprettet en særlig fond for robotentreprenørskab, Odense Robotics Startup Fund. Fondens ledende personer fra Danmarks robotindustri, samt en række fonde og nogle af Danmarks største industrivirksomheder er gået sammen om at investere i fonden, fordi de mener robotstartups kan være en stor drivkraft i dansk økonomi i fremtiden.

Bevillingen fra Industriens Fond skal således – ud over at accelerere en masse robotiværksættere – også understøtte Odense Robotics StartUp Fund, så den kan vokse i omfang, blive selvbærende og dermed være fundamentet for et bæredygtigt iværksættermiljø. 

Fakta om det nye projekt:

- Industriens Fond har bevilget 9 millioner kroner til Odense Robotics, som i samarbejde med Teknologisk Institut skal drive det nye acceleratorforløb.

- Samlet set forventes mere end 80 startups at gennemgå kvalificerings- og modningsforløb som led i projektet. Af dem udvælges 20 startups over de kommende 4 år, som bliver optaget af Odense Robotics StartUp Fund og med tilbud om dybdegående innovationsforløb.

- Hver af de 20 startups kan få eksperthjælp inden for teknologi- og forretningsudvikling til en værdi på op til 250.000 kroner.

Kilde: Industriens Fond

/ PiB

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

21.11.2024SCM.dk

Danske topledere investerer heftigt i AI – uden at vide noget om teknologien

20.11.2024Columbus

Sponseret

IAMs vigtige rolle i Nuudays digitale transformation

19.11.2024SCM.dk

EU vil styrke cybersikkerheden med nye sikkerhedskrav

19.11.2024SCM.dk

Fremtiden vil byde på store investeringer i cybersikkerhed med AI som livredder

19.11.2024Columbus

Sponseret

ATP om indkøb af IAM-løsninger: ”Skab dialog med leverandører og undgå impulskøb”

19.11.2024SCM.dk

Indspark: I praksis er AI langt fra de sci-fi-scenarier, der dominerer mediebilledet

18.11.2024SCM.dk

Bekymringen for cybertruslen er steget støt de senere år

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online