04.09.2020  |  Branchenyt

MCH A/S afskediger 66 medarbejdere på grund af coronakrisen

MCH A/S var en succesfuld og sund virksomhed i fremgang. Så ramte COVID-19 og efterlod koncernen svækket. Mandag meddelte MCH på deres generalforsamling, at de nedlægger 66 stillinger.

Før marts i år var MCH A/S en virksomhed i fremgang. 2019 var andet rekordår i træk med over en million besøgende fordelt på 356 arrangementer inden for alt fra fagmesser, publikumsudstillinger, kongresser, møder og større fester til kultur- og sportsarrangementer. Samtidig beskæftigede koncernen sammenregnet 302 helårsansatte midtjyder på tværs af deres fire matrikler; MCH Messecenter Herning, MCH Herning Kongrescenter, MCH Arena og Jyske Bank Boxen.

Men igennem fem måneder har MCH været lukket ned som følge af coronakrisen. Måneder uden indtjening samt udsigt til langvarige følger af krisen betød mandag, at koncernen var nødsaget til at nedlægge 66 stillinger.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Den aktuelle status i MCH er historisk alvorlig med udsigt til uvished og begrænsende restriktioner af uvis varighed. På denne generalforsamling er det vores opgave at se tilbage på 2019. Det kommer vi til at gøre – selv om det kan virke surrealistisk og virkelighedsfjernt, siger bestyrelsesformand Poul Sand til MCH A/S’ generalforsamling mandag d. 31. august.

En virksomhed i god form

Den store aktivitet i 2019 betød, at omsætningen landede på 347 millioner kroner, hvilket er den næststørste omsætning i hele koncernens historie – kun overgået af 2018. Resultatet før skat endte på linje med forventningerne på 1,3 millioner kroner. Det samlede EBITDA for 2018 og 2019 var på 67,1 millioner kroner. 

- Som det fremgår af tallene, var MCH pr. 31. december 2019 en sund virksomhed, som de seneste to år i træk havde flere end en million gæster – en god indtjeningsevne og en god likviditet, lød det fra administrerende direktør Georg Sørensen.

Lås også: Coronakrise udløser ny rekord i tomme butikker

Samtidig har MCH A/S også haft en positiv indvirkning på den herningensiske økonomi. Beregninger fra 2019 viser, at MCH skabte en meromsætning i lokalområdet på 503 millioner kroner samtidig med, at de mange aktiviteter i koncernen tilsammen resulterede i, at 555 arbejdspladser i MCH og lokalområdet blev skabt. Desuden tilførte MCH 2 millioner kroner til foreningslivet, som kvitterede med arbejdskraft fra de foreningsfrivillige til arrangementer på koncernens matrikler. 

En uvis fremtid
De gode takter fra 2019 blev trukket med ind i 2020, hvor Art Herning og Formland hver især tiltrak næsten 10.000 besøgende til henholdsvis kunstmesse og interiør- og designmesse. Ferie for Alle i februar satte også nye rekorder og tiltrak knap 1.200 udstillere fra 45 lande og flere end 63.000 besøgende fordelt på tre dage.

Selvom 2019 og starten af 2020 på alle fronter tegnede godt, ramte coronakrisen MCH med en sådan kraft, at koncernen mandag så sig nødsaget til at nedlægge hver fjerde stilling efter ophør af lønkompensationsordningen, som koncernen havde benyttet til at fastholde sine medarbejdere siden marts.

- Jeg har været her i 37 år, de seneste 25 år som direktør. Indtil marts stod vi med et MCH i fremdrift med en million gæster om året – inden vi helt uforvarende blev ramt af krisen, der nu desværre får konsekvenser for mange familier. Det er tungt at skulle sige farvel til så mange værdsatte medarbejdere, der hver og én både fagligt og personligt har bidraget til MCH. Det gør ondt. Meget ondt. Men vi skylder dem – og alle andre – at fortsætte kampen for MCH. Og den kamp skal vi vinde, sagde Georg Sørensen og understregede:

- Vi vil fortsat arbejde hårdt for MCH – til gavn for erhvervslivet, for publikum, for Herning, for regionen og for Danmark.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere