03.02.2022  |  Sourcing

Manglen på arbejdskraft i industrien når nye højder

Samtidig med at industrien skriger på arbejdskraft, så daler forventningerne til produktionen.

Andelen af virksomheder, der melder om mangel på arbejdskraft i industrien, steg fra 38 procent i fjerde kvartal 2021 til 42 procent i første kvartal 2022 og slog dermed endnu engang rekorden.

Manglen på arbejdskraft er dog ulige fordelt mellem industribrancherne. For bygge- og anlægsbranchen steg andelen fra 41 procent til 46 procent og nærmer sig dermed igen efterårets rekordniveauer. I serviceerhvervet faldt andelen en smule fra 38 til 35 procent Her var det primært turismebranchen, der trak ned med et dyk fra 52 til 33 procent, men det er også en branche, der er særligt påvirket, når der sker ændringer i de COVID-19-relaterede restriktioner.

Læs også: Manglen på arbejdskraft spreder sig

Samtidig er andelen af virksomheder, der forventer stigende frem for faldende produktion i industrien, skrumpet fra 23 procent i december 2021 til 8 procent i januar 2022. Der er tale om det laveste niveau siden 2020.

Industrien har været igennem et år, hvor der er blevet meldt om både stigende produktion og beskæftigelse, men også om tiltagende produktionsbegrænsninger i form af mangel på arbejdskraft og materialer. Det er muligvis det, der nu får forventningerne til produktionen til at falde. På trods af et fald i ordrebeholdningen, ses der nemlig ikke et tilsvarende fald i forventningerne til ordreindgangen.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere