07.10.2021  |  Produktion

Manglen på arbejdskraft spreder sig

I serviceerhvervene melder hver tredje virksomhed, at de ikke kan besætte deres åbne stillinger. I bygge- og anlægsbranchen er det tal nu knap hver anden. Det fortæller en ny opgørelse fra Danmarks Statistisk.

I samtlige grupper af brancher i serviceerhvervet er der en større andel af virksomhederne, der melder om mangel på arbejdskraft sammenlignet med august. Således er det nu hver tredje virksomhed, set over hele serviceerhvervet, der melder om mangel på arbejdskraft, hvilket er en stigning fra 28 procent i august, og dermed en ny rekord, viser tal fra Danmarks Statistik.

For bygge- og anlægsbranchen er andelen af virksomheder, der melder om mangel på arbejdskraft, nu steget for syvende måned i træk til 48 procent. Dette er det højeste i statistikkens historie, der går tilbage til 2005, og overgår dermed rekorden fra juli 2006, hvor andelen var 46 procent.

Kun brancherne for maler- og glarmestervirksomhed, samt murere oplever ikke en øget andel på månedsbasis. Men det er stadig 50 procent af murervirksomheder, som melder om mangel på arbejdskraft, og derfor trækker denne gruppe stadig det samlede tal op.

Læs også: Nu melder industrien også om begrænsninger i produktionen

Blandt serviceerhvervene er det især turisme- og rengøringsvirksomhederne, som ikke kan skaffe nok ansatte. Turisme er steget er fra 62 til 63 procent fra august til september, mens rengøring er steget fra 51 procent til 61.

Indenfor transportfagene er manglen også stigende, så nu hver fjerde virksomhed melder, at de ikke kan besætte deres åbne stillinger. Fra august til september er andelen steget fra 21 til 24 procent.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere