27.06.2018  |  Lager & distribution

Maersk Tankers sætter farten ned i svagt marked

De stigende brændstofomkostninger får nu A.P. Møller-Mærsks tankskibsselskab Maersk Tankers til at lancere en ny slow steam-strategi, der skal skære 10 procent af udgifterne på de lastede ture.

Det globale marked for transport med tankskibe er presset og samtidig stiger omkostningerne til brændstof. Det får nu A.P. Møller-Mærsk datterselskabet Maersk Tankers (MT) til at foreslå en slow steam-strategi, der ganske simpelt går ud på at sætte skibenes fart ned, for på den måde at bruge mindre af de dyre dråber, skriver TradeWinds.

Læs også: A.P. Møller Holding overtager Maersk Tankers

Konkret vil man sænke sejlhastigheden fra 12 knob til 11,5, og selvom det måske ikke lyder som den helt store forskel, så regner MT med, at det kan reducere brændstofudgifterne med 10 procent på de lastede ture (laden legs).

Det er selvsagt en strategi, der i den kommende tid skal drøftes med de kunder, hvis varer potentielt vil være noget længere undervejs end før, forklarer CCO i MT, Claus Grønborg. Der er dog også fordele for dem.

”Vi fokuserer på de ikke-tidssensitive ture, hvor en lavere fart kan reducere bunker-udgifterne, komme kundernes forretning til gode, og booste vores partneres indtjening”, siger han til TradeWinds.

Han tilføjer, at man først lige er begyndt at foreligge strategien for kunderne, så hvordan den generelle reaktion bliver, er endnu usikkert, men grundlæggende er man optimistisk. Maersk Line har arbejdet med konceptet i flere år.

Lysere fremtid
”Vi så med super-slow-steaming at det var et koncept, der voksede i lyntempo. Vi tror potentialet er stort her, fordi det er et win-win-koncept”, lyder fra Claus Grønborg.

Ifølge Claus Grønborg faldt produkttankerraterne i årets andet kvartal med 16 procent sammenlignet med samme periode sidste år, og er i absolutte tal det laveste i et årti. Fartøjer fra MT har flere gange oplevet at måtte vente flere dage efter at være ankommet til en havn, før man kan få losset sit gods.

Læs også: Nye brændstofkrav til shippingsektoren undervejs

Der er dog lys for enden af tunnelen.

”Vi tror at det svage marked vil fortsætte indtil slutningen af 2018. Vi forventer dog også, at grundvilkårene vil blive bedre hen mod slutningen af 2018, hvor der burde blive en bedre balance mellem udbud og efterspørgsel, og derefter et gradvist opsving i markedet fra årets udgang og fremefter”, siger han til TradeWinds.

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere