Maersk Tankers sætter farten ned i svagt marked

De stigende brændstofomkostninger får nu A.P. Møller-Mærsks tankskibsselskab Maersk Tankers til at lancere en ny slow steam-strategi, der skal skære 10 procent af udgifterne på de lastede ture.

Maersk Tankers skibe skal til at sejle langsommere, hvis det står til selskabet, der på den måde regner med at reducere sine brændstofudgifter med 10 procent. Foto: Maersk Tankers.

27.06.2018

SCM.dk

Det globale marked for transport med tankskibe er presset og samtidig stiger omkostningerne til brændstof. Det får nu A.P. Møller-Mærsk datterselskabet Maersk Tankers (MT) til at foreslå en slow steam-strategi, der ganske simpelt går ud på at sætte skibenes fart ned, for på den måde at bruge mindre af de dyre dråber, skriver TradeWinds.

Læs også: A.P. Møller Holding overtager Maersk Tankers

Konkret vil man sænke sejlhastigheden fra 12 knob til 11,5, og selvom det måske ikke lyder som den helt store forskel, så regner MT med, at det kan reducere brændstofudgifterne med 10 procent på de lastede ture (laden legs).

Det er selvsagt en strategi, der i den kommende tid skal drøftes med de kunder, hvis varer potentielt vil være noget længere undervejs end før, forklarer CCO i MT, Claus Grønborg. Der er dog også fordele for dem.

”Vi tror potentialet er stort her, fordi det er et win-win-koncept”, siger CCO i Maersk Tankers, Claus Grønborg. Foto: Maersk Tankers.

”Vi fokuserer på de ikke-tidssensitive ture, hvor en lavere fart kan reducere bunker-udgifterne, komme kundernes forretning til gode, og booste vores partneres indtjening”, siger han til TradeWinds.

Han tilføjer, at man først lige er begyndt at foreligge strategien for kunderne, så hvordan den generelle reaktion bliver, er endnu usikkert, men grundlæggende er man optimistisk. Maersk Line har arbejdet med konceptet i flere år.

Lysere fremtid
”Vi så med super-slow-steaming at det var et koncept, der voksede i lyntempo. Vi tror potentialet er stort her, fordi det er et win-win-koncept”, lyder fra Claus Grønborg.

Ifølge Claus Grønborg faldt produkttankerraterne i årets andet kvartal med 16 procent sammenlignet med samme periode sidste år, og er i absolutte tal det laveste i et årti. Fartøjer fra MT har flere gange oplevet at måtte vente flere dage efter at være ankommet til en havn, før man kan få losset sit gods.

Læs også: Nye brændstofkrav til shippingsektoren undervejs

Der er dog lys for enden af tunnelen.

”Vi tror at det svage marked vil fortsætte indtil slutningen af 2018. Vi forventer dog også, at grundvilkårene vil blive bedre hen mod slutningen af 2018, hvor der burde blive en bedre balance mellem udbud og efterspørgsel, og derefter et gradvist opsving i markedet fra årets udgang og fremefter”, siger han til TradeWinds.

-AK

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Nordiske virksomheder har 23 milliarder euro bundet i overflødige lagre

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

20.11.2024Logicenters

Sponseret

Logicenters expands in Denmark with a new logistics center

Unused potential for Nordic companies – 23 billion euros tied up in unnecessary inventory

20.11.2024Optilon Danmark

Sponseret

18.11.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

15.11.2024WITRON Group

Sponseret

Successful change management in logistics automation

15.11.2024SCM.dk

53,8 millioner iskolde lager-m3 understøtter globale fødevarekæder

14.11.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Coolshop optimerer logistikken med Geek+

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online