Maersk først med digital oceantoldbehandling

Alt gods, der passerer igennem verdens havne, er omfattet af mange forskellige regler, reguleringer og love, som komplicerer erhvervet. I et forsøg på at skabe simple og let brugbare løsninger har Maersk lanceret sin digitale oceantoldbehandlingsplatform i syv europæiske lande.

Maersk har som den første containershippingvirksomhed lanceret en oceantoldbehandlingsplatform. Den bliver i første omgang rullet ud i syv europæiske lande. Foto: Maersk.

07.05.2019

SCM.dk

International handel er genstand for en forskelligartet og bred række af oceantoldbehandlinger, som er nødt til at blive gennemført for at sikre, at handelsvarer ankommer og afgår lovligt. Hvis der opstår en forsinkelse i processen, så påvirker det hele kæden og medfører øgede udgifter for både importører og eksportører.

Læs også: Seks virksomheder fortæller om digitalisering af forsyningskæden

På den baggrund vil Maersk gerne gøre oceantoldbehandlingen lettere, og selskabet lancerer derfor en digital platform til formålet i Danmark, Tyskland, Frankrig, Holland, Polen, Storbritannien og Spanien.

“Denne nye one-stop-shop gør det muligt for os rettidigt og effektivt at håndtere eksport- og importerklæringer fra vores forbrugere. Løsningen sikrer nedadgående fordele ved fuld styring og overholdelse og eliminerer behovet for at give en pris, da prissætning vises online, hvilket sparer tre til fem minutter pr. tilbud”, forklarer Chief Commercial Officer hos A.P. Møller – Maersk, Vincent Clerc.

Traditionelt har maritim handel og logistik været en administrativt tung industri, hvor papirarbejdet kostede en femtedel af den samlede vareforsendelse og dermed gjorde forsyningskæden dyrere for eksportører og importere. Ifølge FN vil en komplet digitalisering af papirarbejdet kunne øge eksporten fra de asiatiske stillehavslande med 257 milliarder dollars (ca. 1.713 mia. kr.) om året.

Række af digitale tiltag
Oceanbehandlingsplatform er ifølge Seanews også bare seneste tiltag i rækken af digitale projekter fra Maersk, der også tæller tiltag som Remote Container Management og Maersk-appen, ligesom den danske shippinggigant arbejder sammen med en række partnere om blockchainløsninger.

”Oceanbehandlingsplatformen sparer vores kunder tid, penge og hovedpine ved at reducere antallet af mellemled, de skal håndtere fra tre eller fire til kun et, såvel som papirarbejde, der efterfølgende reducerer tiden for transaktionsprocedurerne. Den tid de sparer, kan de så sætte af til at skabe vækst i deres forretning”, siger Vincent Clerc.

Et godt eksempel på dette er i Tyskland, hvor Maersk har allerede har kørt et pilotprojekt med en Oceantoldbehandlingsplatform i næsten to år.

“Det er perfekt at kunne bestille vores services med kun én onlineplatform uden at kontakte andre dele af driften. Vi foretrækker lokale sprog, og vi værdsætter samarbejdet mellem de ansvarlige afdelinger i Maersk. Vi er glade for muligheden for at have alle dokumenter oploaded på platformen", siger Robert Weber fra speditionsafdelingen hos Neenah Gessner GmBH.

Læs også: DFDS køber tyrkisk shippingselskab

Den nye funktion vil dække alle former for gods fra alle Maersks brands.

- JMA

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

30.10.2024SCM.dk

Et nyt samarbejde løser et logistisk mareridt for transportvirksomhed

30.10.2024SCM.dk

Produktionsvirksomheder kan se frem til bedre vilkår med mindre bureaukrati

29.10.2024SCM.dk

Konflikten i Det Røde Hav sender CO2-udledningen på rekord-niveau

29.10.2024SCM.dk

Månedens udfordring: Forsyningskæden skal først og fremmest være fleksibel

28.10.2024SCM.dk

Ny stor aftale om etablering af ladeinfrastruktur ved 27 terminaler

24.10.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Digitale prisskilte løfter kundeservice til nye højder

24.10.2024SCM.dk

Greater Copenhagen ligger i top i OECD inden for udvikling af grøn teknologi

24.10.2024SCM.dk

Klimapolitikken lider fordi ulighed i CO2-aftryk undervurderes

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

31.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aarhus Vest Rytoften 3, 8210, Aarhus V

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online