18.05.2020  |  Branchenyt

Mærsk fortsætter luftbroen til vands

Nu skal den Mærsk-oprettede luftbro levere værnemidler via skibstranport. Distributionsformen skal opretholde en stabil beholdning af værnemidler i Danmark, der den sidste måned er vokset markant. Danske Regioner er tilfredse.

I sidste måned lancerede Mærsk sin “Maersk Bridge” - en luftbro og forsyningskæde-operation, der skal indkøbe værnemidler og flyve det videre til det danske sundhedsvæsen. Nu fortsætter projektet så gennem skibstransport, efter at Mærsk i sidste uge kunne sende det første af fem containerskibe fra Kina afsted mod Danmark. 

Ifølge formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose, skal brugen af skibstransport både minimere miljøpåvirkningen og spare omkostninger for de samarbejdende hospitaler.

Læs også: KLM etablerer luftgodsbro til Kina med to gamle passagerjumboer

“I løbet af de sidste uger har vores lager af masker, beskyttelsesdragter og andre kritiske værnemidler opnået en rimelig beholdning. Vi vil fortsat have brug for værnemidler, men vi kan nu starte tranporten ved hjælp af skibsfart, så vi fremover kan sikre en stabil forsyningskæde, samtidig med, at vi kan spare omkostninger og mindske den miljømæssige transportpåvirkning”, siger hun.

Stor indsats trods svære betingelser
Faktisk går det så godt med den danske lagerbeholdning, at der den sidste måned er sket en stor øgning i mængden af de tiltrængte værnemidler. Det viser den seneste opgørelse over beholdningen af desinfektion, handsker, kitler, masker og visirer fra Danske Regioner. 

Her fremgår det, at antallet af kitler og liter desinfektion er mere end fordoblet, mens lagerbeholdningen af visirer og beskyttelsesbriller er mere end femdoblet.

“Tallene vidner om den enorme indsats og omstillingsparathed, som regionerne har vist under coronaepidemien. Det har været ubetrådt land, og vi har mødt udfordringer, som vi ikke har kunnet forudse. Men alligevel har vi formået at handle hurtigt og finde løsninger, så vi har kunnet leve op til retningslinjerne for beskyttelse af medarbejderne”, siger Stephanie Lose.

Læs også: ITF anmoder Mærsk om at beskytte sine medarbejdere under coronakrisen

Mærsks første skibsforsendelse omfatter to millioner kirugiske masker og 56.000 beskyttelsesdragter, der forventes at ankomme til Danmark i slutningen af juni måned. I mellemtiden planlægges anden forsendelse, der sætter kurs mod Danmark i denne uge. 

- HCL

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere