26.03.2020  |  Branchenyt

ITF anmoder Mærsk om at beskytte sine medarbejdere under coronakrisen

Søfarten er i øjeblikket en meget udsat og en meget vigtig branche, men sikkerheden skal altid komme i første række, minder transportarbejderorganisationen ITF Mærsk om.

Under coronakrisen, hvor både den maritime industri og trivslen hos transportarbejdere er under ekstra pres, har The International Transport Workers’ Federation (ITF) bedt Mærsk om at udvise ansvar, når det kommer til alle medarbejdere i deres forsyningskæde. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse. 

Læs også: International shipping til G20-lande: Hold søvejene åbne

ITF og dets tilknyttede selskaber repræsenterer tusindvis af søfolk, havnearbejdere, trækbådarbejdere og indlandstransportarbejdere i Mærsk.

De beder i deres udmelding virksomheden om at have styr på deres beskyttelsesudstyr for at mindske risikoen for coronasmitte.

De opfordrer også til, at en medarbejder, der sendes hjem eller i karantæne på grund af virussen, skal have fuld løn i hjemsendelsesperioden.

Det er nødvendigt, at skibene fortsat sejler for at sikre eksport og import af livsnødvendige varer og medicin, men for at det kan lade sig gøre, skal infektionsbekæmpelsesforanstaltningerne overholdes, mener ITF.

Søfolk bør anerkendes
Dette er problematisk i øjeblikket, da søfolk ikke kan bevægelse sig frit, når de skal på- og afmønstre skibe, hvilket skyldes den voksende mængde af sikkerhedsforanstaltninger, som forskellige nationer pålægger alt, der bevæger sig ind og ud af landet.

Derfor, mener ITF, bør også de enkelte landes regeringer anerkende den vigtige rolle, søfolk spiller i øjeblikket, og behandle dem som nøglemedarbejdere.

På Mærsks hjemmeside skriver Vincent Clerc, der er CEO of Oceans and Logistics, i et personligt brev, at det selvfølgelig er personalesikkerheden, der betyder mest for virksomheden, men at man også ved, at koncernens rolle er mere vigtig end nogensinde:

Læs også: Konsulentfirma: Sådan forbereder du din forsyningskæde på covid-19

”Vi er glade for, at vi er i stand til at kombinere vores medarbejderes sikkerhed og vores forretningsforpligtelse samtidig med, at vi holder hjulene kørende”, lyder det.

- SMF

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere