26.03.2020 | Branchenyt
ITF anmoder Mærsk om at beskytte sine medarbejdere under coronakrisen
Søfarten er i øjeblikket en meget udsat og en meget vigtig branche, men sikkerheden skal altid komme i første række, minder transportarbejderorganisationen ITF Mærsk om.
Mærsk har personalesikkerheden i fokus, men er klar over, at man i øjeblikket spiller en vigtig rolle.
Under coronakrisen, hvor både den maritime industri og trivslen hos transportarbejdere er under ekstra pres, har The International Transport Workers’ Federation (ITF) bedt Mærsk om at udvise ansvar, når det kommer til alle medarbejdere i deres forsyningskæde. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.
Læs også: International shipping til G20-lande: Hold søvejene åbne
ITF og dets tilknyttede selskaber repræsenterer tusindvis af søfolk, havnearbejdere, trækbådarbejdere og indlandstransportarbejdere i Mærsk.
De beder i deres udmelding virksomheden om at have styr på deres beskyttelsesudstyr for at mindske risikoen for coronasmitte.
De opfordrer også til, at en medarbejder, der sendes hjem eller i karantæne på grund af virussen, skal have fuld løn i hjemsendelsesperioden.
Det er nødvendigt, at skibene fortsat sejler for at sikre eksport og import af livsnødvendige varer og medicin, men for at det kan lade sig gøre, skal infektionsbekæmpelsesforanstaltningerne overholdes, mener ITF.
Mærsk forstå selskabets "store ansvar for både sine medarbejdere og partnere, som har lagt store dele af deres forsyningskæder i vores hænder", lyder det fra Vincent Clerc. Foto: Maersk
Søfolk bør anerkendes
Dette er problematisk i øjeblikket, da søfolk ikke kan bevægelse sig frit, når de skal på- og afmønstre skibe, hvilket skyldes den voksende mængde af sikkerhedsforanstaltninger, som forskellige nationer pålægger alt, der bevæger sig ind og ud af landet.
Derfor, mener ITF, bør også de enkelte landes regeringer anerkende den vigtige rolle, søfolk spiller i øjeblikket, og behandle dem som nøglemedarbejdere.
På Mærsks hjemmeside skriver Vincent Clerc, der er CEO of Oceans and Logistics, i et personligt brev, at det selvfølgelig er personalesikkerheden, der betyder mest for virksomheden, men at man også ved, at koncernens rolle er mere vigtig end nogensinde:
Læs også: Konsulentfirma: Sådan forbereder du din forsyningskæde på covid-19
”Vi er glade for, at vi er i stand til at kombinere vores medarbejderes sikkerhed og vores forretningsforpligtelse samtidig med, at vi holder hjulene kørende”, lyder det.
- SMF
Denne artikel er en del af temaet Coronavirus
Innovation

Ny støttepulje til virksomheder der vil automatisere med robotter
Til oktober kan små og mellemstore virksomheder søge tilskud fra en ny pulje uddelt af SMV:Digital. Tilskuddet skal gå til rådgivning om, hvordan robotter kan gøre en konkret forskel i virksomhedens produktion.
Branchenyt

Brintbranchen ærgrer sig over aftale om CCS
Dagens CCS-aftale, hvor 27 milliarder kroner bliver fordelt til lagring af mindst 34 millioner tons CO2 i den danske undergrund, indeholder ingen incitamenter til, at CO2’en allerede inden 2030 kan blive anvendt til at producere grønne brændstoffer. Det ærgrer Brintbranchen, der advarer om de potentielle konsekvenser for Danmarks og EU's omstilling af den tunge transport og industri.
Branchenyt

Robotter, automatisering og prisuddeling
Fremtiden er i fokus, når robotterne indfinder sig på HI Tech & Industry Scandinavia i MCH Messecenter Herning den 3.-5. oktober. På messen favnes fremtidens projekter og kunder, ligesom kimen lægges til nye samarbejder. Også vinderen af DIRA Automatiseringsprisen skal kåres på messen.
Lager & distribution

Cobot-automatisering løfter palletering til nyt niveau
Ny virtuel konference kaster lys over, hvordan virksomheder driver palletering mere effektivt.
Innovation

Kunstig intelligens har stort potentiale
Længe har der været snak om, at kunstig intelligens vil transformere måden, vi arbejder på. En ny undersøgelse fra Havard University afslører nu, at brugen af AI ikke kun øger opgavehastigheden med mere end 25 procent, men også forbedrer opgavekvaliteten med over 40 procent.
Innovation

3D-scanner automatiserer Grundfos’ kvalitetssikring
In-line 3D-scanner, der er udarbejdet af specialistvirksomhederne Unimec og Zebicon, har automatiseret Grundfos’ kvalitetskontrol på kritisk vigtige printplader. Løsningen gør det muligt at kvalitetssikre samtlige komponenter i stedet for stikprøver og minimerer antallet af defekte produkter.