03.11.2017  |  Branchenyt

Månedens karriereprofil: Morten Høilund, Prime Cargo

Som logistikdirektør for Prime Cargo står Morten Høilund i spidsen for virksomhedens indsats i forhold til at tilbyde sine kunder de optimale, samlede transport- og logistikløsning med mindst muligt bøvl.

Hvorfor har du valgt SCM-vejen?
Med udgangspunkt i speditionen blev jeg meget hurtigt involveret i løsninger, som krævede et indblik i den samlede supply chain hos vores kunder. Som ansat i Prime Cargo, der er 3. parts logistikleverandør, tilføjer området direkte værdi til både vores kunder og os selv, og det er den effekt, som tiltalte mig og som stadig gør det. Uden en tung teoretisk baggrund har jeg stor respekt for værdien af lavpraktiske løsninger og hands-on kombineret med teori. Mange løsninger inkluderer kompromiser mellem forskellige virksomheder, forskellige afdelinger etc., og jeg elsker det ”diplomatiske” arbejde i det.

Hvad er det bedste ved at arbejde inden for SCM?
Med den måde, som jeg arbejder med det på (3. partslogistik), er det helt klart dialogen med de mange forskellige aktører i mange forskellige brancher. Det at have muligheden for at sætte sig detaljeret ind i nye brancher samtidig med grundlæggende at have det samme job finder jeg spændende, og det holder mig skarp. Derudover motiveres jeg af at kunne være kreativ i forhold til udviklingen, både på IT og materiel, og derudover nyder jeg den daglige sparring med mine kolleger i mange forskellige funktioner.

Hvilket job har du om fem år?
Prime Cargo blev forrige år overtaget af japanske Mitsui Soko, og dermed er vi blevet en del af en børsnoteret, verdensomspændende virksomhed. Jeg ser mig selv i denne organisation i en rolle med yderligere internationalt ansvar for vores logistikløsninger med stort fokus på automatisering og e-handelsløsninger.

Om Morten

Uddannelse:
HH fra Kolding Købmandsskole
Derefter speditør.

Tidligere job:
Prime Cargo siden 1998, først som warehouse manager. Logistikdirektør siden 2010

Hvad er dit bedste karriereråd?

  • Vær tro mod din egen overbevisning, men åben for nye inputs. Lyt mere end du taler.
  • Hold hvad du lover, både op og ned i hierarkiet og mod kunder og leverandører.
  • Afstem med dig selv og familien hvor meget karrieren skal fylde og prioriter hårdt derefter.

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere