Lokal fabrik skaber høj forsyningssikkerhed og unik produktudvikling

Fokus på høj kvalitet, nedbringelse af CO2, lokal produktudvikling og stor forsyningssikkerhed. Det er nogle af de gevinster, som Schneider Electric opnår via deres fabrik ved Ringsted.

”Vi har fuld autonomi over vores egen produktion og kunderne befinder sig inden for maksimum fem timers kørsel. Det sikrer os en unik forsyningssikkerhed og meget korte leveringstider”, fortæller Mogens Auchenberg. Foto: Schneider Electric..

21.03.2023

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Forsyningsproblemer udfordrer mange virksomheder, men den udfordring plager ikke Schneider Electrics forsyning af Lauritz Knudsen-produkter til det nordiske marked. De bliver nemlig primært produceret inden for Danmarks grænser, og det fører til mange værdifulde synergier. På det tætpakkede fabriksgulv i den næsten 20.000 kvadratmeter store fabrik i Benløse lige uden for Ringsted har Schneider Electric siden år 2000 udviklet og produceret el-installationsmateriel til hele den danske elbranche.
Her producerer Schneider Electric blandt andet mere end 10 millioner komponenter om året til den klassiske LK FUGA-serie, som er danskernes foretrukne afbryderserie. Ifølge fabriksdirektør Mogens Auchenberg er der stor værdi i at producere størstedelen af Lauritz Knudsen-produkterne lokalt frem for uden for landets grænser:

”Ved at have vores produktion i Ringsted, som delvist forsyner vores danske og nordiske markeder med blandt andet FUGA-afbryderne, har vi en langt større autonomi over produktionen, end hvis vi var afhængige af en udenlandsk produktion. Det betyder, at vi selv har 100 procent føling med kvalitet og forsyningssikkerhed”.

Forsyningssikkerhed og kort til kunderne
Fabrikken beskæftiger omkring 250 ansatte og er kendetegnet ved en høj automatiseringsgrad og en række produktionsområder, der tilsammen sikrer høj kvalitet og effektivitet. Ifølge Mogens Auchenberg er det dog ikke de eneste grunde til fabrikkens store værdi. Han peger blandt andet på, at fabrikken er meget fleksibel i forhold til at kunne omstille produktionen til det, der er behov for i markedet her og nu.

”Under corona var det en unik fordel, at vi med vores store kendskab til markedet og den lokale fabrik kunne omstille vores produktion fra dag til dag. Alle manglede produkter og materialer, og derfor tilpassede vi vores produktion til at producere de produkter, der var størst behov for. Det skabte en endnu tættere tilknytning til vores kunder,” fortæller Mogens Auchenberg.

Han nævner også den høje forsyningssikkerhed som et direkte resultat af den lokale produktion.

”Vi har fuld autonomi over vores egen produktion og kunderne befinder sig inden for maksimum fem timers kørsel. Det sikrer os en unik forsyningssikkerhed og meget korte leveringstider. Det betyder, at vi og mange af vores kunder ikke har været ramt af forsyningsproblemer i lige så høj grad, som det desværre har været tilfældet for mange andre virksomheder. I hele fabrikkens levetid er der produceret flere end 32.000.000 LK FUGA-produkter, så landets elbranche kan vide sig sikker på, at de ikke løber tør for FUGA-komponenter,” fortæller Mogens Auchenberg.

Kvalitet og produktudvikling 
Den lokale produktion og tilstedeværelse har også ført til lokal produktudvikling til fordel for både Schneider Electric og kunderne. Det fortæller Mark Bitsch, der er produktchef for Schneider Electrics Lauritz Knudsen-produkter. Han modtager nemlig løbende feedback fra elektrikere om forbedringsmuligheder til komponenterne, som de bruger i deres daglige arbejde. Og med både produktion, produktudvikling og et stærkt hold af teknikere lige rundt om hjørnet er der ifølge Mark Bitsch ikke langt fra idé til handling, når det gælder opdatering og udvikling af et specifikt produkt.

Læs også: Månedens udfordring: Resiliens og bæredygtighed kræver stærke relationer

”I bund og grund er vores kunder jo de bedste kritikere af vores produkter, da de står med dem i hænderne hver dag. Derfor er det også en ren win-win situation, når vi gennem vores lokale produktion kan få direkte feedback til specifikke forbedringspunkter i et produkt. Vi forbedrer og udvikler konstant vores produkter i samarbejde med vores kunder, og med en lokal og agil produktion har vi muligheden for hurtigt at reagere og justere på de små ting, så produktet bliver endnu bedre i brug”, siger Mark Bitsch.

Et godt eksempel på konstruktiv kritik, der har ført til en reel produktoptimering, er LK FUGAs blå forfra-dåse, der efter feedback fra elektrikere blandt andet har fået forstærkede hjørnekraver og forbedrede sammenbygningsspor. Det har gjort, at dåsen både er blevet nemmere af montere og efterspænde i væggen.

Fokus på nedbringelse af CO2 i produktionen
Når det kommer til klimatrykket, er der også værdi at hente i en lokal dansk produktion. Ifølge fabriksdirektøren har for eksempel LK FUGA-produkterne et lavere CO2-aftryk ved at blive produceret i Danmark frem for et land uden for Danmarks grænser. Her peger han især på Danmarks højtudviklede grønne energiforsyning og den korte transport af produkterne til kunderne som kerneelementer i at nedbringe CO2-aftrykket.

Læs også: Vækstkomet stiller skarpt på resiliens

”I 2021 kårede Corporate Knights Schneider Electric til verdens mest bæredygtige virksomhed. Og det forpligter. Vi kigger hele tiden på, hvordan vi kan gøre produktionen så bæredygtig og CO2-neutral som muligt. Lang produkttransport og fossiltung produktion er faktisk ofte de største klimasyndere i et produkts klimaregnskab. Disse syndere kan vi delvist mindske ved en lokal produktion i et land som Danmark, hvor den grønne energi er i højsædet”, siger Mogens Auchenberg.

I forhold til fabrikkens egen udvikling har det også været en hjælp at have lokal viden inden for rækkevidde.

I produktionen har man blandt andet øget udnyttelsen af restgranulater til plastprodukter gennem et udviklingssamarbejde med to DTU-studerende, der har opfundet en teknologi til at optimere sorteringen af granulaterne, så en større andel kan genbruges. Det lokale samarbejde har ført til, at teknologien nu er fuldt integreret i produktionen af LK FUGAs produkter, og de to DTU-studerende har samtidig startet deres egen virksomhed med teknologien.

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

22.11.2024SCM.dk

Industrispecialist opkøber endnu en værktøjs-aktør

20.11.2024SCM.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

15.11.2024SCM.dk

Danmark og Holland indgår tæt samarbejde om VE og brintproduktion

14.11.2024SCM.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

11.11.2024SCM.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

11.11.2024SCM.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online