Lokal fabrik skaber høj forsyningssikkerhed og unik produktudvikling

Fokus på høj kvalitet, nedbringelse af CO2, lokal produktudvikling og stor forsyningssikkerhed. Det er nogle af de gevinster, som Schneider Electric opnår via deres fabrik ved Ringsted.

”Vi har fuld autonomi over vores egen produktion og kunderne befinder sig inden for maksimum fem timers kørsel. Det sikrer os en unik forsyningssikkerhed og meget korte leveringstider”, fortæller Mogens Auchenberg. Foto: Schneider Electric..

21.03.2023

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Forsyningsproblemer udfordrer mange virksomheder, men den udfordring plager ikke Schneider Electrics forsyning af Lauritz Knudsen-produkter til det nordiske marked. De bliver nemlig primært produceret inden for Danmarks grænser, og det fører til mange værdifulde synergier. På det tætpakkede fabriksgulv i den næsten 20.000 kvadratmeter store fabrik i Benløse lige uden for Ringsted har Schneider Electric siden år 2000 udviklet og produceret el-installationsmateriel til hele den danske elbranche.
Her producerer Schneider Electric blandt andet mere end 10 millioner komponenter om året til den klassiske LK FUGA-serie, som er danskernes foretrukne afbryderserie. Ifølge fabriksdirektør Mogens Auchenberg er der stor værdi i at producere størstedelen af Lauritz Knudsen-produkterne lokalt frem for uden for landets grænser:

”Ved at have vores produktion i Ringsted, som delvist forsyner vores danske og nordiske markeder med blandt andet FUGA-afbryderne, har vi en langt større autonomi over produktionen, end hvis vi var afhængige af en udenlandsk produktion. Det betyder, at vi selv har 100 procent føling med kvalitet og forsyningssikkerhed”.

Forsyningssikkerhed og kort til kunderne
Fabrikken beskæftiger omkring 250 ansatte og er kendetegnet ved en høj automatiseringsgrad og en række produktionsområder, der tilsammen sikrer høj kvalitet og effektivitet. Ifølge Mogens Auchenberg er det dog ikke de eneste grunde til fabrikkens store værdi. Han peger blandt andet på, at fabrikken er meget fleksibel i forhold til at kunne omstille produktionen til det, der er behov for i markedet her og nu.

”Under corona var det en unik fordel, at vi med vores store kendskab til markedet og den lokale fabrik kunne omstille vores produktion fra dag til dag. Alle manglede produkter og materialer, og derfor tilpassede vi vores produktion til at producere de produkter, der var størst behov for. Det skabte en endnu tættere tilknytning til vores kunder,” fortæller Mogens Auchenberg.

Han nævner også den høje forsyningssikkerhed som et direkte resultat af den lokale produktion.

”Vi har fuld autonomi over vores egen produktion og kunderne befinder sig inden for maksimum fem timers kørsel. Det sikrer os en unik forsyningssikkerhed og meget korte leveringstider. Det betyder, at vi og mange af vores kunder ikke har været ramt af forsyningsproblemer i lige så høj grad, som det desværre har været tilfældet for mange andre virksomheder. I hele fabrikkens levetid er der produceret flere end 32.000.000 LK FUGA-produkter, så landets elbranche kan vide sig sikker på, at de ikke løber tør for FUGA-komponenter,” fortæller Mogens Auchenberg.

Kvalitet og produktudvikling 
Den lokale produktion og tilstedeværelse har også ført til lokal produktudvikling til fordel for både Schneider Electric og kunderne. Det fortæller Mark Bitsch, der er produktchef for Schneider Electrics Lauritz Knudsen-produkter. Han modtager nemlig løbende feedback fra elektrikere om forbedringsmuligheder til komponenterne, som de bruger i deres daglige arbejde. Og med både produktion, produktudvikling og et stærkt hold af teknikere lige rundt om hjørnet er der ifølge Mark Bitsch ikke langt fra idé til handling, når det gælder opdatering og udvikling af et specifikt produkt.

Læs også: Månedens udfordring: Resiliens og bæredygtighed kræver stærke relationer

”I bund og grund er vores kunder jo de bedste kritikere af vores produkter, da de står med dem i hænderne hver dag. Derfor er det også en ren win-win situation, når vi gennem vores lokale produktion kan få direkte feedback til specifikke forbedringspunkter i et produkt. Vi forbedrer og udvikler konstant vores produkter i samarbejde med vores kunder, og med en lokal og agil produktion har vi muligheden for hurtigt at reagere og justere på de små ting, så produktet bliver endnu bedre i brug”, siger Mark Bitsch.

Et godt eksempel på konstruktiv kritik, der har ført til en reel produktoptimering, er LK FUGAs blå forfra-dåse, der efter feedback fra elektrikere blandt andet har fået forstærkede hjørnekraver og forbedrede sammenbygningsspor. Det har gjort, at dåsen både er blevet nemmere af montere og efterspænde i væggen.

Fokus på nedbringelse af CO2 i produktionen
Når det kommer til klimatrykket, er der også værdi at hente i en lokal dansk produktion. Ifølge fabriksdirektøren har for eksempel LK FUGA-produkterne et lavere CO2-aftryk ved at blive produceret i Danmark frem for et land uden for Danmarks grænser. Her peger han især på Danmarks højtudviklede grønne energiforsyning og den korte transport af produkterne til kunderne som kerneelementer i at nedbringe CO2-aftrykket.

Læs også: Vækstkomet stiller skarpt på resiliens

”I 2021 kårede Corporate Knights Schneider Electric til verdens mest bæredygtige virksomhed. Og det forpligter. Vi kigger hele tiden på, hvordan vi kan gøre produktionen så bæredygtig og CO2-neutral som muligt. Lang produkttransport og fossiltung produktion er faktisk ofte de største klimasyndere i et produkts klimaregnskab. Disse syndere kan vi delvist mindske ved en lokal produktion i et land som Danmark, hvor den grønne energi er i højsædet”, siger Mogens Auchenberg.

I forhold til fabrikkens egen udvikling har det også været en hjælp at have lokal viden inden for rækkevidde.

I produktionen har man blandt andet øget udnyttelsen af restgranulater til plastprodukter gennem et udviklingssamarbejde med to DTU-studerende, der har opfundet en teknologi til at optimere sorteringen af granulaterne, så en større andel kan genbruges. Det lokale samarbejde har ført til, at teknologien nu er fuldt integreret i produktionen af LK FUGAs produkter, og de to DTU-studerende har samtidig startet deres egen virksomhed med teknologien.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Ny Toyota Traigo48-serie med uovertruffent design og banebrydende ydeevne

Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

Relateret indhold

03.04.2025SCM.dk

Hvad vi kan lære af de Jyske erfaringer med omstillingen af forsyningskæden

01.04.2025SCM.dk

Velux satser stort på den cirkulære model

01.04.2025SCM.dk

Verdion styrker nordisk team med tre strategiske forfremmelser

28.03.2025SCM.dk

Regionernes klimaaftryk daler kraftigt

27.03.2025SCM.dk

Nemmere at klare opgaven med producentansvar

27.03.2025SCM.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

25.03.2025Bureau Veritas

Sponseret

IATF 16949 Specialist

25.03.2025Bureau Veritas

Sponseret

Bureau Veritas Denmark er som de første i Danmark akkrediteret af DANAK til NATO-ordningen AQAP 2110

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Consafe Logistics
Webinar
Automation implementation fra A til Z

With warehouse automation set to double by 2030, many companies are prioritizing automation—but key questions arise. What should you automate and why? When should you involve your automation vendor? What are the critical success factors?

Dato

08.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online

Bredana Axcite A/S
Webinar
Nem administration af priser

Er jeres administration af priser tung og tidskrævende? Understøtter den ikke til fulde jeres virksomhed i dag? Så er dette live-webinar om attributbaseret prissætning, præcis noget for dig!

Dato

08.04.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, om du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Kursus
ISO 9001 Intern Auditor

Bliv ISO 9001 Intern Auditor

Dato

28.04.2025

Tid

08:30

Sted

Kongens Lyngby

Bureau Veritas
Kursus
Introduktion til ISO 20001: Minimering af Food Waste & Loss

Vidste du godt, at der er en ny ISO-standard på vej, som fokuserer på at minimere fødevareaffald og -tab på en systematisk måde? Denne standard, der forventes udgivet i 2026, har fået betegnelsen ISO 20001.

Dato

29.04.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia