Logistikcenter opgraderer på det helt tunge udstyr
N.C. Nielsen har netop leveret nyt havneudstyr til Aarhus Logistics Center (ALC). Specialudstyret går under betegnelsen Overheight Frame (OHF) - et semiautomatisk og langbenet aggregat, der monteret på en Konecranes reachstacker fastlåses i et flatrack for at håndtere det fastsurrede gods.
Hos Aarhus Logistics Center oplever de en stigende godsmængde i størrelser, som ikke passer til standardcontainere. Den slags gods kræver en særlig behandling, når det skal læsses eller losses fra skibene i landets største containerhavn.
Det hele foregår i et nøje samspil mellem reachstacker, Overheight Frame, flatrack og de enorme havnekraner, der løfter godset fra eller til skibet.
Aarhus Logistics Center servicerer en række rederikunder, der eksempelvis skal have sejlet specialgods til Island eller de øvrige nordiske lande. Som havneoperatør skal ALC således kunne klare meget forskellige opgaver.
Derfor har de opbygget et setup med stevedore, bulkhåndtering, projektgods, RO/RO med løstrailere og 50.000 kvadratmeter lager og opbevaring, hvor der blandt andet pakkes containere.
Læs også: DSV opfører Europas største logistikcenter ved Horsens
“Vores opgaver er meget alsidige. Det stiller store krav til det rette specialudstyr. Sammen med N.C. Nielsen har vi fundet frem til en hurtig, smidig og sikker løsning omkring gods i overstørrelse. Det er blevet nemmere og mere sikkert at håndtere denne type gods, da føreren af reachstackeren bliver i kabinen under hele operationen”, siger manager Bent Svit fra Aarhus Logistics Center.
Håndterer højde og drøjde
Den nye OHF har en løftekapacitet på 50 ton og en frihøjde på 2,7 meter. Sammenkoblet med reachstackerens twistlocks hæves OHF’en op i højden og benene placeres i twistlocks på det tilhørende flatrack.
Benene placeres mekanisk, og når låsene i flatrackens twistlocks drejes, så adviseres føreren med et manuelt signal, at OHF’en er korrekt sammenkoblet og herefter kan køre afsted med godset.
Tidligere var denne operation mere besværlig. Dengang skulle Aarhus Logistics Center montere en spreader på reachstackeren, som skulle løfte lasten med kæder og ombord på skibet skulle lasten tilmed fastgøres manuelt af havnearbejdere.
Det er ikke nødvendigt længere, da både reachstacker, Overheight Frame, flatrack og havnekran klarer det hele i én sammenhængende operation.
- HCL