07.12.2018  |  Branchenyt

Logicenters installerer solceller på taget af sine bygninger

Logicenters vil til foråret installere solceller på fem af selskabets danske bygninger. Det kan spare 3400 tons CO2-udledninger om året.

Til foråret vil Logicenters udføre et stort solenergiprojekt på fem af sine faciliteter i Danmark. Det sker efter, at selskabet vandt Energistyrelsens bud på at installere solceller på taget.

Læs også: Amazon anlægger solcelletag i Storbritannien

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

“Vi er meget glade for at kunne styrke vores ejendommes vedvarende profil. Vi forvandler tagene på vores bygninger til økonomiske ressourcer, mens det på samme tid bliver muligt for os at levere grøn energi til vores lejere”, siger energiansvarlig i NREP/Logicenters, Johan Hallgren Madsen.

Projektet bliver Logicenters hidtil største miljøinvestering og den første med solenergi. Solcellerne, der bliver installeret, er estimeret til at producere 5,9 GWh grøn energi om året. Det vil sige, at udledningen af CO2 reduceres med 3400 tons om året.

Vil støtte kunderne i deres grønne overgang
Installationen af solcellesystemerne på Logicenters grunde i Greve, Horsens, Høje Taastrup, Ishøj og Aarhus begynder i løbet af foråret 2019 og forventes at tage omkring to måneder.

”Grøn energi vil blive vigtig i fremtiden, og dette projekt gør det muligt for os at hjælpe vores kunder med af nå deres bæredygtighedsmål og at forsyne dem med grøn energi. Moderne logistik gennemgår en hurtig grøn omstilling og elektrificering. Logicenters er ivrige efter til at levere den infrastruktur, der støtter kunderne i det", siger Logicenters kommercielle chef, Matthias Kettelhoit.

Med det nye projekt er Logicenters et skridt nærmere deres ambition om at skabe bæredygtige ejendomsprodukter og bidrage til at reducere CO2-udledningen.

“At bruge Logicenters ejendomme til at producere vedvarende energi giver et stærkt svar på truslen fra klimaforandringerne”, siger chef for bæredygtighed i NREP/Logicenters, Elisabeth Hermann Frederiksen.

Læs også: Lastbiler med solceller - er det fremtiden?

Inden for en overskuelig fremtid håber Logicenters at udføre installationer af solceller på taget af flere af deres faciliteter i Norden.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere