23.10.2018  |  Lager & distribution

Amazon anlægger solcelletag i Storbritannien

Efter at internetgiganten Amazon har anlagt solpaneler på kædens logistikanlæg flere steder verden over, er turen nu kommet til Storbritannien. De næste 18 måneder skal op til 20 MW solcellesystemer installeres på tværs af landet.

Internethandelsvirksomheden Amazon fortsætter med at anlægge solceller på tagene af kædens logistikanlæg. De næste 18 måneder er det i Storbritannien, der skal installeres paneler. Amazon arbejder dermed videre på virksomhedens plan om vedvarende energi.

Læs også: Amazon fortsætter rooftop-solenergiudbygning

Den 16. oktober annoncerede e-handelsgiganten planerne for at installere solcelleanlæg på 10 af sine lagerbygninger og distributionscentre på tværs af Storbritannien. 

Kæden regner med, at anlæggene på cirka 20 megawatt kan generere den samme mængde strøm, som 4.500 huse forbruger årligt. Solanlægget vil reducere gigantens CO2-aftryk med 6.000 ton årligt.

Solenergiudbygningen er en del af Amazons forpligtigelse på globalt at anlægge solcellepaneler på 50 af kædens logistikanlæg i 2020, som virksomheden annoncerede sidste år.

Besparelser videre til kunderne
”I takt med at vores logistikanlæg fortsat udvides, vil vi gerne hjælpe med at generere mere vedvarende energi i både eksisterende og nye faciliteter rund om i verden i samarbejde med samfunds- og forretningsledere”, siger Stefano Perego, operationsdirektør for Amazon i Storbritannien, og fortsætter:

”Vi sætter vores størrelse og opfindsomme kultur til at arbejde for bæredygtighed, hvilket er godt for miljøet, vores forretning, vores kunder og for de lokalsamfund, som vi opererer i. Ved at diversificere vores energiportefølje kan vi holde driftsomkostninger lave og videregive yderligere besparelser til vores kunder”.

Udover solenergiplanenerne, har e-mastodonten skrevet under på en kontrakt, hvor firmaet får leveret 100 procent CO2-neutral elektricitet til sine bygninger i Storbritannien. Det betyder, at den energi virksomheden køber kommer fra grøn energi, som for eksempel vindmøller, og er derved bæredygtigt.

Læs også: Amazons ændringer i amerikansk supermarkedskæde vækker frygt blandt medarbejderne

Derudover vil Amazon installere batterisystemer ved flere af logistikanlæggene til at hjælpe til med energiforbruget. Når bygningerne ikke har brug for særlig meget energi, for eksempel natten over, så bliver batterierne ladet op og kan bruges igen, når forbruget er på sit højeste.

- SN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere