15.01.2018  |  Produktion

Amazon fortsætter rooftop-solenergiudbygning

Tagflade efter tagflade bliver fyldt med solpaneler efterhånden som Amazon arbejder videre med sin strategi om vedvarende energi på sine logistikcentre verden over. Senest er et italiensk anlæg blevet færdigt.

Som en af verdens absolut største e-handelsaktører har amerikanske Amazon en enorm forsyningskæde med et netværk af gigantiske distributionscentre både hjemme i USA og rundt omkring i verden. De bruger selvsagt massive mængder af energi, og derfor har Jeff Bezos’ selskab den seneste tid øget indsatsen for at inkorporere vedvarende energi i sin drift.

Læs også: DB Schenker åbner CO2-neutralt logistikcenter

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi bringer vores skala og arbejdskultur med over i bæredygtigheden – det er godt for miljøet, vores forretning og vores kunder. Ved at sprede vores energiportfolio kan vi holde omkostningerne i bund og sende besparelserne videre til kunderne. Det er en win-win”, sagde Amazons Senior Vice President of Worldwide Operations, Dave Clark, da selskabet lancerede sin solenergistrategi i marts 2017.

Hovedmålet i den er at installere solenergianlæg på mindst 50 fulfillment- og sorteringscentre globalt frem mod 2020, hvoraf de første 15 (med et samlet output på op til 41 MW) skulle være klar med udgangen af sidste år.

Et af de første anlæg, der er blevet færdiggjort uden for USA, blev for nylig afleveret af udvikleren Enerray i Italien. Nærmere bestemt befinder systemet sig på taget af Amazons nye logistikcenter i byen Passo Corese i Rieti-provinsen i den centrale del af landet, godt 40 km nord for Rom.

”Det er en vigtig anerkendelse af italiensk professionalisme og af vores virksomhed i PV-sektoren. Logistikcenteret i Rieti-provinsen er resultatet af massive investeringer i innovation og teknologi foretaget af denne globale e-handelsgigant, og vi er meget stolte over at blive set som den italienske virksomhed, der kunne løfte denne udfordrende opgave”, siger Michele Scandellari, der er CEO for Enerrays moderselskab, Seci Energia Holding.

Læs også: UPS smider 125 mio. i solenergi

Centeret i Rieti er på 160.000 kvadratmeter og solinstallationen på taget dækker 5.230 m2. Det photovoltaiske system har en kapacitet på 964 kWp og al den producerede energi vil blive brugt onsite, hvilket vil give en tilbagebetalingstid på ca. fem et halvt år.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere