10.10.2018  |  Strategi & ledelse

Amazons ændringer i supermarkedskæde vækker frygt blandt medarbejderne

De ansatte i den amerikanske supermarkedskæde Whole Foods går sammen imod de ændringer, Amazon har foretaget, siden det overtog ejerskabet. ”De vil have os til at være robotter", lyder kritikken.

Siden internethandelsvirksomheden Amazon overtog den amerikanske supermarkedskæde Whole Foods i 2017, har kædens medarbejdere forsøgt at gå imod de ændringer, virksomheden har lavet. Det skriver theguardian.com.

Medarbejderne siger, at den nye ejer prøver at lave dem om til robotter, og de har derfor lavet en forening, Whole Worker Community, for at beskytte deres jobs.

Læs også: Efter skarp kritik: amazon hæver mindsteløn

”De vil have os til at være robotter. Det er der, det er på vej hen. De vil opstille det således, at de ikke behøver at betale 15 dollars i timen til en medarbejder, som kender alt til maden, men betale en 10 dollars i timen for at løse små opgaver”, siger en medarbejder i kæden.

Kædens medarbejdere forklarer yderligere, at ledelsen prøver at skære ned på jobs og sænke lønnen for at genskabe kædens brand i Amazons ånd.

”Der er ingen, der stoler på Amazon og øverste oppe i ledelsen frygter man, at hvis ikke salgsmålene kommer i hus, så vil Amazon rydde huset,” siger en af grundlæggerne af Whole Worker Community.

Medarbejderne har ikke lyst til at udtale sig i offentligheden, af frygt for at Amazon svarer tilbage.

Læs også: DSV-lager: Medarbejdere slipper for manuelle palleløft

”De presser alt de kan ud af medarbejderne. Amazon giver ingen varsel, når de laver ændringer. Da de indførte Amazon Prime-rabat, gav de kun 10-14 dages varsel og ingen ekstra arbejdstid til at lave det ekstra arbejde i,” siger grundlæggeren.

Amazon har også for nyligt opstartet et træningsprogram for ledelsen, så de har ressourcer til at bekæmpe fagforeninger.

- SN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere