10.10.2018  |  Strategi & ledelse

Amazons ændringer i amerikansk supermarkedskæde vækker frygt blandt medarbejderne

De ansatte i en amerikansk supermarkedskæde går sammen imod de ændringer, Amazon har foretaget, siden det overtog ejerskabet.

Siden internethandelsvirksomheden Amazon har overtaget den sunde amerikanske supermarkedskæde ’Whole Foods’ i 2017, har kædens medarbejdere forsøgt at gå imod de ændringer virksomheden har lavet. Det skriver theguardian.com. Medarbejderne siger, at den nye ejer prøver at lave dem om til robotter, og de har derfor lavet en forening for at beskytte deres jobs.

Læs også: Efter skarp kritik: amazon hæver mindsteløn

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”De vil have os til at være robotter. Det er der det er på vej hen. De vil opstille det således, at de ikke behøver at betale 15 dollars i timen til en medarbejder, som kender alt til maden, men betale en 10 dollars i timen for at løse små opgaver,” siger en medarbejder i kæden.

Kædens medarbejdere forklarer yderligere, at ledelsen prøver at skære ned på jobs og nedsætte lønnen for at genskabe kædens brand i Amazons ånd.

”Der er ingen der stoler på Amazon og øverste oppe i ledelsen frygter man, at hvis ikke salgsmålene kommer i hus, så vil Amazon rydde huset,” siger en af Whole Worker comunity grundlæggerne.

Medarbejderne har ikke lyst til at udtale sig i offentligheden, af frygt for at kæden svarer tilbage.

Læs også: DSV-lager: Medarbejdere slipper for manuelle palleløft

”De presser alt de kan ud af medarbejderne. Amazon giver ingen varsel når de laver ændringer. Da de indførte Amazon Prime rabat, gav de kun 10-14 dages varsel og ingen ekstra arbejdstid til at lave det ekstra arbejde i,” siger grundlæggeren.

Amazon har også for nyligt opstartet et træningsprogram for ledelsen, så de har ressourcer til at bekæmpe fagforeninger.

- SN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere