15.07.2021  |  Produktion

Linde blev næste kapitel i kartoffeleventyret

Indhold fra partner Hvad er dette?

I begyndelsen af 2021 leverede N.C. Nielsen seks fabriksnye Linde-gaffeltruck til Knud Kristensen ApS i Roum. Dermed tager en af landets førende kartoffelproducenter hul på et nyt kapitel i deres historie, hvor det handler om at imødekomme efterspørgslen af læggekartofler og diverse kornafgrøder.

Knud Kristensen ApS har haft landets største kartoffelkogeri, været kartoffelcentral og leveret vaskede kartofler til detailhandlen. I dag avles udelukkende læggekartofler til eksport og kornafgrøder, som er efterspurgte varer på verdensmarkedet.

Hvert år leverer Knud Kristensen ApS omkring 30.000 tons læggekartofler til datterselskabet Unipatatas A/S i Esbjerg. Dette ejes sammen med Skovnæs Kartofler ApS i Maribo og til sammen står de to kartoffel-producenter for halvdelen af den danske eksport af læggekartofler. Skovnæs Kartofler ApS valgte i øvrigt at købe to Linde el-truck hos N.C. Nielsen samtidig med ordren til Knud Kristensen ApS.

Kartoffelavl kræver plads. Kartoflerne dyrkes på marker med et areal på 750 hektar og køres til Roum. Gennem årene har virksomheden gradvist udvidet med store haller, kølehuslagre, større sorteringsanlæg og en ny kontorbygning, så der i dag rådes over 12.000 kvm under tag – foruden kørearealer med livlig aktivitet af lastvognstog, Linde gaffeltruck og landbrugsmaskiner.

”De nye Linde-gaffeltruck er en vigtig brik i maskinparken. Vi har fokus på at vælge de bedste maskiner på markedet, uanset om det gælder markarbejde, transport af kartofler her til Roum eller den interne logistik. Sorteringsanlægget kører i døgndrift, og det er afgørende med driftssikre gaffeltruck til at køre kartofler til anlægget og afhente de pakkede kartoffelsække på paller”, udtaler direktør Jens Kristensen fra Knud Kristensen ApS.

Seks håndplukkede Linde

Dialogen mellem N.C. Nielsen og Knud Kristensen ApS førte til en samlet Linde-løsning. Den bestod af fire Linde H35D/1202-01 modvægtstruck, en Linde E35HL/387 el-truck og en Linde E20PL EVO/386 el-truck – de to sidstnævnte truck er med Lithium-ION batterier. Linde gaffeltruckene er monteret med forskelligt ekstraudstyr som rotorblink og Linde BlueSpot sikkerhedsbelysning.

”Vi er ret begejstrede for vores Linde-gaffeltruck. Den tekniske kvalitet er i særklasse, førerkomforten er ud over det sædvanlige og Lindes to-pedalsystem er blevet populært hos vores truckførere. Jeg vil også gerne fremhæve N.C. Nielsens egenudviklede Lithium-ION batterier, som gør opladningen væsentligt nemmere end tidligere og gør det muligt at køre i døgndrift. For mig at se er Linde fremtidens bæredygtige teknologi, som vi helt berettiget kan forvente os meget af fremover”, udtaler direktør Jens Kristensen fra Knud Kristensen ApS.

Specifikke arbejdsopgaver

Hos Knud Kristensen ApS står produktionsanlægget sjældent stille og døgnet rundt sorteres kartofler i tusindvis med kyndig overvågning fra medarbejdere og med hjælp fra Linde gaffeltruck. I den ene ende er en Linde E35HL/387 el-truck med vendeaggregat i fuld sving med at fodre anlægget med kartofler, mens en Linde E20PL EVO/386 tømmer aftagerpositionen for paller med færdigpakkede kartoffelsække på paller for at køre dem til udleveringsrampen, hvor lastvogne venter på at bringe dem ud i verden.

De fire nye Linde dieseltruck er først og fremmest dedikeret til udendørs kørsel og transport af fyldte kartoffelkasser fra virksomhedens forskellige lagre og til sorteringsanlægget – ligesom de også bliver brugt til at læsse kartoffelkasser på lastbiler. Andre opgaver er stabling af fyldte kartoffelkasser på det gigantiske højlager, fyldning af kasser med løse kartofler med grab eller opmagasinering af tomme kasser på udendørslageret.

”Vi er stolte over samarbejdet med Knud Kristensen ApS. Det er virkelig spændende at arbejde med intern transport hos en af landets største kartoffelproducenter, hvor Linde-truckene skal kunne stå distancen i døgndrift og bidrage til at holde hele produktionen kørende. Vi ser frem til et godt og langvarigt samarbejde med Knud Kristensen ApS”, udtaler distriktschef Bo Lindegaard fra N.C. Nielsen.

Mere fra N.C. Nielsen A/S

N.C. Nielsen A/S

nc-nielsen.dk

N.C. Nielsen A/S er i dag landets største leverandør af gaffeltruck, terminaltraktorer og specialmaskiner. N.C. Nielsen tilbyder komplette løsninger, der kan matche enhver udfordring inden for intern transport. Udvalget rækker fra små palleløftervogne over store containertruck og mobile kraner til kundespecifikke specialløsninger. Vi importerer…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere