06.12.2021  |  Lager & distribution

Lidl indvier højteknologisk højlager og fordobler lagerkapacitet

I november indviede dagligvarekæden Lidl officielt sit højteknologiske højlager i Køge. Med udvidelsen fordobler Lidl sin lagerkapacitet på Sjælland. Det nye højlager skal understøtte dagligvarekædens ambition om at udvide sit butiksnetværk i Danmark.

Køges netop genvalgte borgmester, Marie Stærke, klippede torsdag d. 18. november snoren til Lidls nye højlager på Nordhøj 8.

Det nye 6.400 m2 lagertårn i 30 meters højde har en kapacitet på knap 19.000 paller. Med udvidelsen til det allerede 40.000 m2 store logistikcenter fordobler dagligvarekæden sin lagerkapacitet på Sjælland, hvilket skal understøtte Lidls planer om at udvide sit butiksnetværk særligt på Sjælland.

”Lidl er i vækst i Danmark, og med vores nye højlager har vi nu fremtidssikret vores lagerkapacitet og logistik, som kan understøtte vores planer om at åbne cirka 60 nye Lidl-butikker i hovedstadsområdet over den næste årrække,” siger Jens Stratmann, der er adm. direktør hos Lidl Danmark.

Ny robotteknologi skaber endnu bedre arbejdsmiljø

Lidl har investeret et trecifret millionbeløb i det nye højlager, som tager den nyeste teknologi i brug. Pallerne håndteres af otte førerløse kraner og omfatter også et halvautomatisk plukkesystem og et fuldt automatiseret pallehøjlager.

Det har samtidigt været en topprioritet for Lidl at skabe et endnu bedre arbejdsmiljø for medarbejderne, der kommer til at arbejde ved seks ergonomisk optimerede arbejdsstationer, som fritager medarbejderne for næsten alle manuelle løft og forebygger nedslidning.

”Vi har investeret i og udviklet nye arbejdsstationer i samarbejde med medarbejderrepræsentanter og samarbejdspartnere. Det er blevet til en fremragende løsning, hvor vi med hjælp fra ny teknologi eliminerer næsten alle tunge og manuelle løft i arbejdsdagen. Vores forhåbning er at skabe bedre trivsel og forebygge de ansatte mod nedslidning, så Lidl bliver en endnu bedre arbejdsplads”, siger Anders Frydendahl, direktør for salg og logistik hos Lidl Danmark.

Læs også: Logistikcenter på 100.000 m2 er hjørnesten i Schous nye logistikstrategi

Det glæder Marie Stærke, at Lidl formår at forbedre arbejdsforholdene med automation uden nogle mister sit job på det:

”Logistik betyder meget for vores beskæftigelse og økonomiske udvikling. Jeg glæder mig over, at Lidl kan investere i automatisering, der reducerer det fysiske slid for medarbejderne uden, at det tilsyneladende går ud over beskæftigelsen. Det vinder vi alle ved”, sagde hun ved indvielsen.

Lidl har også gjort brug af den nyeste teknologi i forhold til energirigtige løsninger i det nye lagertårn.

Dagslysregulering og LED-belysning reducerer energiforbruget med 53 procent i forhold til traditionel belysning, og lagerets køleanlæg gør brug af ”frikøl”, som sparer 27 ton CO2 om året i forhold til almindelige køleanlæg. Solceller dækker cirka 30 procent af energibehovet i administrationsbygningen, ligesom anvendelse af fjernvarme i stedet for naturgas reducerer CO2-udslippet med cirka 36 procent.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere