Legepladsproducent modtager pris for miljøarbejde i den samlede værdikæde
Producenten af legepladser og udendørs fitnessredskaber, KOMPAN, har vundet den prestigefyldte Environment Award 2024. Prisen uddeles af Dansk Erhverv og EY til den virksomhed, der bevidst arbejder på at minimere påvirkningen af klimaet.
Legeplads- og fitnessproducenten KOMPAN's direktør Mikael Bjørnskov og resten af kollegaerne i Odense-virksomheden har modtaget den eftertragtede Environment Award ved Dansk Erhverv og EY's store prisuddeling Sustainability Awards.
I begrundelsen har juryen, der blandt andet består af tidligere minister Kristian Jensen og Coloplast-bestyrelsesformand Lars Rasmussen, lagt vægt på, at KOMPAN demonstrerer en forbilledlig tilgang til dokumentation og ambitioner. Blandt andet virksomhedens arbejde med SCOPE 3 imponerer.
”Sustainability Awards hylder de største danske virksomheder, der går forrest med initiativer og nytænkning på tværs af ESG. Med prisen Environment Award har vi fokus på konkrete miljøtiltag, der giver målbare resultater. Juryen har blandt andet begrundet valget af KOMPAN som årets vinder med, at de tager fat i helheden inden for deres produkter og sætter en ny standard for genbrug af materialer. Og at de er med til at transformere en branche, hvor man bliver mødt med mange krav”, forklarer Jan C. Olsen, der er CEO hos EY i Danmark.
Det glæder Mikael Bjørnskov, der er direktør for KOMPAN Danmark, at virksomheden er valgt som vinder:
”At modtage den her pris er et stort skulderklap for KOMPAN og alle vores dygtige kollegaer, der hver dag gør en stor indsats for, at vores klimaaftryk bliver minimeret mest muligt på legepladserne. Når omverdenen anerkender et seriøst arbejde med at minimere klimaaftrykket, er det med til at få os til at fortsætte i det grønne spor.
Cirka 80 procent af Kompans CO2-udledning stammer fra de råmaterialer, virksomheden bruger. Kompan har over de senere år udviklet nye, innovative komponenter baseret på genbrugsmaterialer med lavere klimaaftryk.
”Vi har arbejdet på i højere grad at kunne anvende genbrugsmaterialer og har udviklet dem til samme kvalitet og holdbarhed som øvrige materialer. Fra i år er de genanvendte materialer og komponenter rullet ud på tværs af vores produktsortiment. Det betyder blandt andet, at paneler og klatrereb er med 95 procent genanvendt forbrugerplast”, fortæller Mikael Bjørnskov.
Læs også: Logistikaktør lægger emissions-kortene på bordet
Blandt de genbrugsmaterialer, som KOMPAN i dag bruger til materialer, er fiskenet, gamle tekstiler og udtjente plastikposer. Ifølge Mikael Bjørnskov er det vigtigt for industrien hele tiden at tænke på miljøaftrykket. Og for en markedsleder som KOMPAN er det naturligt at gå forrest. Til fordel for miljøet, men også fordi det giver god forretningsmæssig mening.
”Flere og flere kommuner, entreprenører, boligselskaber og tegnestuer skubber stærkt på en mere grøn dagsorden i vores industri med dokumenteret CO2-udslip på vores leverancer. Vi har valgt at gå forrest og vise vejen for resten af industrien, så alle danske og internationale legepladser kan produceres i recirkulerede materialer”, forklarer KOMPAN-direktøren.
/ PiB