Kvart milliard skal styrke virksomheders rekrutteringsindsats

Virksomheder landet over oplever i stigende grad mangel på kvalificeret arbejdskraft. Samtidig skaber den grønne omstilling behov for nye kompetencer. Derfor afsætter Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu en kvart milliard kroner til at komme problemet til livs.

Den grønne omstilling stiller store krav til virksomhederne. Derfor afsætter Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu en stor pulje til målrettet kompetenceudvikling i virksomhederne. Foto: Jesper Voldgaard.

29.03.2022

SCM.dk

Verden over bliver der gennemført store investeringer i den grønne omstilling. Hvis danske virksomheder skal kunne udnytte de forretningsmuligheder, som den grønne omstilling tilbyder, er adgang til kvalificeret arbejdskraft afgørende. 

Med den grønne omstilling kommer også en række krav og EU-regler, som virksomhederne fremover skal leve op til. For eksempel skal virksomheder opgøre CO2-aftrykket af deres produktion, værdikæde og produkter. Mange af de jobs, som bliver skabt i forbindelse med den grønne omstilling, kræver derfor særlige kompetencer og tekniske færdigheder.

Derfor afsætter Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu 250 millioner kroner til indsatser, der blandt andet er målrettet kompetenceudvikling til den grønne omstilling. Indsatserne er medfinansieret af EU’s Socialfond Plus. 

Læs også: Novo Nordisk gør supersoftware gratis for at booste SMV’ernes produktion

”Vi ønsker at styrke små og mellemstore virksomheders konkurrenceevne. Det skal være muligt for virksomhederne at hyre de rette kompetencer ind og få del i de muligheder, som den grønne omstilling giver. Og efteruddannelse og tiltrækning af arbejdskraft er nogle af de greb, der kan bidrage til at hjælpe virksomhederne med deres akutte rekrutteringsudfordringer”, siger Claus Jensen, som er formand i CO-industri og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Han tilføjer, at det også er muligt at skaffe flere hænder til virksomhederne ved at inkludere flere på arbejdsmarkedet. Personer, der i dag står uden et arbejde, men som med lidt hjælp udgør en væsentlig ressource.

”Vi skal have de mennesker med, som står på kanten af arbejdsmarkedet. Derfor er en del af de nye midler målrettet en udvidelse af arbejdsstyrken på længere sigt. Det kan være gennem uddannelse af flere til de fagområder, hvor virksomhedernes behov er størst, eller ved at virksomhederne ansætter flere mennesker, der har brug for lidt ekstra hjælp til at komme ind på arbejdsmarkedet,” siger han.  

Alt i alt forventer Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, at deres indsats vil omfatte cirka 1.220 små og mellemstore virksomheder samt cirka 6.600 ansatte. 

Midlerne vil blive udmøntet gennem to annonceringer, hvor formålet både er at løse virksomhedernes akutte rekrutteringsudfordringer og de mere langsigtede, strukturelle kompetenceudfordringer, som den grønne omstilling medfører.  

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

30.10.2024SCM.dk

Et nyt samarbejde løser et logistisk mareridt for transportvirksomhed

30.10.2024SCM.dk

Produktionsvirksomheder kan se frem til bedre vilkår med mindre bureaukrati

29.10.2024SCM.dk

Konflikten i Det Røde Hav sender CO2-udledningen på rekord-niveau

29.10.2024SCM.dk

Månedens udfordring: Forsyningskæden skal først og fremmest være fleksibel

28.10.2024SCM.dk

Ny stor aftale om etablering af ladeinfrastruktur ved 27 terminaler

24.10.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Digitale prisskilte løfter kundeservice til nye højder

24.10.2024SCM.dk

Greater Copenhagen ligger i top i OECD inden for udvikling af grøn teknologi

24.10.2024SCM.dk

Klimapolitikken lider fordi ulighed i CO2-aftryk undervurderes

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

31.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aarhus Vest Rytoften 3, 8210, Aarhus V

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online