16.12.2020  |  Branchenyt

Kraftig CO2-reduktion i produktion af antiskrid-papir

Palcut skærer 45 procent af energiforbruget i produktionen af deres Antim® antiskrid-papir, der bruges som mellemlæg til palletering. Det er til gavn for kunder i industrien, der kan reducere CO2-aftrykket i deres emballageforbrug med 75 tons CO2 om året.

Palcut, specialist i løsninger til automatisk palletering, producerer og leverer antiskrid-papir til palleteringsanlæg i industrien over hele Europa. Palcut maskiner og antiskrid-papir bruges i palleteringslinjer, primært af virksomheder inden for drikke- og fødevareindustrien, petfood-markedet, møbelindustrien, den kemiske industri m.v. Blandt kunderne er nogle af verdens største mejerier samt producenter af drikke- og fødevarer.

Antim-arkene har en særlig antiskrid-coating, som stabiliserer paller under transport. Det modvirker nedbrud og skader undervejs, og det reducerer samtidig brugen af pakkematerialer. Men coatingprocessen kræver en del varme.

I Palcuts produktionslinje er der installeret 432 varmepaneler til hærdning af den særlige coating på antiskrid-papiret. Nu er de udskiftet med en ny generation af infrarøde, keramiske varmepaneler, hvor energiforbruget er langt mindre. Samtidig kan de styres mere præcist, så afstanden mellem papir og varmepaneler kan reduceres. Det er også med til at reducere energiforbruget. Resultatet er en stor reduktion i energiforbruget på en halv million kWh årligt, og samtidig betyder den nye styring, at kvaliteten kan kontrolleres langt mere præcist, hvilket har givet en kraftig reduktion i spildet.

”Vi har reduceret energiforbruget med 45 procent, så vi sparer miljøet for 75 tons CO2 om året”, siger Poul Erik Primdahl, produktionschef hos Palcut og fastslår: ”Vi har længe ledt efter en løsning, og det er lykkedes over al forventning”.

Løsningen har nu været installeret i et år, og er støttet af Energistyrelsen gennem puljen til energieffektiviseringer i virksomheder.

- PBH

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere