15.04.2015  |  Lager & distribution

Kæmpekran løfter 169 vindmølleelementer

Indhold fra partner Hvad er dette?

En ny kran skal løfte op til 500 tons tunge vindmølleelementer ud over Aalborg Havns kajkant i forbindelse med udskibningen af vindmøller til to store offshore-projekter i Nordsøen.

I forbindelse med udskibningen af 169 vindmøllefundamenter, der blandt andet skal anvendes til Dong Energy's havmøllepark i Tyskland, er der anskaffet en ny, stor kran til Aalborg Havn. Kæmpekranen fra Liebherr skal løfte de op til 500 tons tunge vindmølleelementer ud over kajkanten, inden de sejles videre til Nordsøen.

Læs også: 2014 blev et rekordår for Aalborg Havn

Den store kran er anskaffet grundet ændrede arbejdsgange, hvor kranen placeres på land fremfor på et installationsskib på vand. Det betyder, at den vægt, som kranen skal løfte, går fra op til 500 tons til 600 tons.

”Omstændigheder som indsejlingsforhold og beliggenheden af de to offshore-projekter har vist sig at gøre det mere fordelagtigt at stille kranen inde på kaj. Men når vi gør det, kommer der et tillæg i vægt på omkring 20 procent. Det betyder, at vi skal have noget, der kan håndtere den ekstra vægt, og det kan den nye kran”, forklarer Claus Toft, der er manager i Crane Operations & Engineering i Mammoet Wind, der står bag lastningen sammen med Bladt Industries.

Kæmpekranen har en kapacitet på 1.350 tons og får desuden hjælp af en af Mammoet Winds andre store kraner med en kapacitet på 750 tons.

Læs også: Containertrafik på Aalborg Havn sætter rekord

Arbejdet med at løfte de 169 fundamenter forventes at blive afsluttet i ultimo 2015.

-SSM

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere