06.01.2020  |  Branchenyt

Rema bygger kæmpe vaskehal til genanvendelige plastikkasser i Danmark

REMA 1000 og Euro Pool System bygger ny vaskehal, der skal rengøre de genanvendelige plastikkasser, som discountkæden bruger til distribution af frugt og grønt.

Det flerårige samarbejde mellem discountkæden REMA 1000 og den europæiske virksomhed Euro Pool System, der har speciale i genanvendelige plastikkasser til detailbranchen, resulterer efter en længerevarende testperiode i, at Danmark får sin hidtil største vaskehal.

Læs også: Opkøb af logistikvirksomheder skal styrke DFDS’s europæiske tilstedeværelse

Hver dag fragter REMA 1000 over 40.000 grønne plastikkasser fra lagrene ud til de landsdækkende butikker, der efter brug bliver sendt til rengøring på samarbejdspartneren Euro Pool Systems vaskeanlæg. 

”Det giver naturligvis bedre mening at have anlægget på vores egen grund i stedet for at kære kasserne rundt i Europa og tilbage igen. Siden december 2018 har vi haft et midlertidigt vaskeanlæg i Vejle, men på grund af vores vækst og en generel udfasning af engangsemballage på området, er en permanent løsning tættere på vores lagre og butikker nu at fortrække”, fortæller Ole Thomsen, logistikdirektør i REMA 1000.

Samlet set benytter REMA 1000 sig af over 16 millioner plastikkasser, der hver har en levetid på omkring 15 år. Efter længerevarende slid, bliver de granuleret og genanvendt til produktion af nye kasser.

Med en størrelse på 18.000 kvadratmeter kommer vaskeanlægget til at blive placeret tæt på REMA 1000s hovedlager i Horsens. Vaskehallen bliver bygget af REMA 1000 selv, hvor Euro Pool System investerer i den teknologi og de vaskefaciliteter, der skal til for at kunne håndtere rengøringen af over 50 millioner kasser om året.

Læs også: Verdens 25 stærkeste forsyningskæder

Andre virksomheder, der benytter sig genanvendelige plastikkasser vil endvidere have mulighed for at bruge anlægget. Byggeprojektet er planlagt til at starte i begyndelsen af 2020 og forventes at stå færdigt i sensommeren samme år.

- HL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere