17.03.2021  |  Branchenyt

Jobportal kommer danske vognmænd til undsætning

Landets vognmænd ansætter chauffører i stor stil, men har svært ved at finde kvalificerede kandidater. DEKRA’s jobportal, som nu er udvidet med en CV-bank, er skabt for at hjælpe transportbranchen på det ømme punkt.

Hos danske vognmænd har man travlt. Så travlt at 80 procent svarer, at de har ansat nye kræfter indenfor de sidste tre måneder i en rundspørge foretaget af DEKRA. Men det betyder ikke at behovet for arbejdskraft er stillet.

Således svarer 48 procent af vognmændene, at de skal ansætte flere chauffører i de kommende tre måneder.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det har givet en voksende problematik: mangel på kvalificerede chauffører. Over halvdelen af de adspurgte vognmænd anså det som et problem.

Læs også: COVID-19 fik ikke lov at spænde ben for drøm om at blive selvstændig

Derfor har DEKRA udvidet den jobportal for transportbranchen, som uddannelsesinstitutionen oprettede tilbage i oktober sidste år. Nu er det også muligt for chauffører at uploade deres CV’er til en CV-bank, så arbejdsgivere kan læse om deres erfaringer og kvalifikationer.

CV-banken er en tilføjelse til jobportalen, hvor chauffører indtil videre har kunne finde jobopslag fra branchen samlet ét sted. På en almindelig uge får transportjob.dekra.dk mellem 25 og 40 nye jobopslag, og der er altid mere end 100 aktive stillinger.

”Selv om vores jobportal er kommet godt fra start og nu er blevet udvidet med en CV-bank, viser vognmændenes svar i beskæftigelsesbarometret, at vi stadig har et stort stykke arbejde foran os i branchen som helhed, hvis vi skal dække det voksende behov for kvalificerede chauffører. Derfor vil i DEKRA fortsat arbejde på at uddanne endnu flere dygtige chauffører, og så vil vi styrke jobportalen som et bindeled mellem landets vognmænd og chauffører,” siger administrerende direktør i DEKRA Danmark, Peter Laursen, i en pressemeddelelse.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere