20.05.2022  |  Innovation

Iværksætter vil udkonkurrere pakkeshops med nyt postkassekoncept

Indenfor en årrække skal det være slut med at hente sine pakker på posthuset eller den nærmeste kiosk, hvis det står til iværksætter Henrik Rossing. Din nærmeste pakkeboks skal være udenfor din hoveddør lige ved siden af din postkasse.

”Vi har været forbi din adresse, hvor der ikke var nogen hjemme. Derfor kan du hente din pakke i din nærmeste pakkeshop”.

Sådan en besked har tusindvis af e-handlere fået, mens de venter på en pakke, der skulle leveres på hjemmeadressen. Men det skal være fortid, hvis det står til Henrik Rossing, der startede og sidenhen solgte Fitness World og bliver milliardær. Det skal nemlig blive muligt ved siden af postkassen at have sin egen lille pakkeboks.

Derfor har han startet selskabet My Home Box, som i fremtiden skal udkonkurrere de danske pakkeudleveringssteder.

Med inspiration fra sine tidligere succeser Fitness World og Wash World skal tjenesten være abonnementsbaseret, så man for 29 kroner om måneden får pakkepostkassen til rådighed på sin adresse.

“Vi vil være en del af det danske distributionsnet, og det kræver, at vi skal have fat i hver tredje eller hver fjerde bopæl i Danmark. Det er en stor ambition, men jeg er ikke i tvivl om, at det her er en god idé. Nu drejer det sig bare om at få kasserne ud”, siger Henrik Rossing til Børsen.

Lås op med en app

For at gøre løsningen sikker kræver det, at selvom distributører har adgang til kassen, så er der ikke andre, der har. Derfor låser kassen, når en pakke er leveret, og så er det først, når modtageren er hjemme, at vedkommende ved hjælp af sin app, kan åbne den.

“Hvis du skal sende en pakke retur, har du også mulighed for at lægge den i postkassen, og så bliver den afhentet af et bud. Vi vil gerne sætte kunden i centrum, så man ikke skal op i sit lokale supermarked eller lignende for at hente sin pakke, og samtidig kan det gøre arbejdet for pakkebuddet mere effektivt”, fortæller Henrik Rossing videre.

Læs også: SwipBox installerede 10.000 pakkebokse i 2021

Men den skal ikke kun være indbrudssikret for at være sikker. Det duer ikke, hvis tyven i stedet bare stikker af med pakkepostkassen. Derfor vejer den også 100 kg.

“Og for 29 kroner per boks kan alle være med. Investeringen er på vores side, og så skal vi have noget skala på. På et tidspunkt vil vi også have leverandøren til at betale for at bruge vores kasser, i stedet for at de i dag betaler eksempelvis en kiosk for at udlevere dem. Samtidig højner de servicen for deres kunder, der slipper for at hente pakkerne”, siger Henrik Rossing.

Han ejer omkring 75 procnet af My Home Box sammen med sin hustru via deres fælles holdingselskab Bensimon Rossing. De resterende aktier sidder deres datter Nikita Bensimon Rossing Polito på.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere