IoT-enheder udgør en væsentlig sikkerhedsrisiko

I en række nye udgivelser sætter Center for Cybersikkerhed (CFCS) fokus på cybertruslen mod IoT-enheder og giver vejledning til, hvordan man bedst beskytter dem. Udgivelserne er udarbejdet efter dialog med Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed.

I en ny trusselsvurdering vurderer CFCS, at truslen fra cyberangreb mod IoT-enheder er MEGET HØJ. Truslen kommer både fra statslige og ikke-statslige hackere, der løbende forsøger at kompromittere IoT-enheder i Danmark og i udlandet. Foto: 123rf.com

27.11.2023

SCM.dk

Den teknologiske udvikling har de seneste år medført en markant stigning i nye typer enheder, som forbindes til internettet (IoT-enheder). På arbejdspladsen og på tværs af samfundet kobles alt fra køleskabe til overvågningskameraer i dag til internettet, så vi blandt andet kan tjekke overvågningskameraet eller reparere printeren fra distancen. Brugen af IoT-enheder har mange fordele, men indebærer også en væsentlig sikkerhedsrisiko, som virksomheder og myndigheder skal forholde sig til.

På den baggrund og efter dialog med Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed har CFCS udarbejdet tre udgivelser, som sætter fokus på cybertruslen mod IoT-enheder og giver konkrete råd og vejledning til, hvordan de bedst beskyttes.

I en ny trusselsvurdering vurderer CFCS, at truslen fra cyberangreb mod IoT-enheder er MEGET HØJ. Truslen kommer både fra statslige og ikke-statslige hackere, der løbende forsøger at kompromittere IoT-enheder i Danmark og i udlandet. Det skyldes, at IoT-enheder i hackernes øjne er attraktive mål, fordi de kan bruges til mange formål, herunder at udføre overbelastningsangreb eller som indgangsvinkler i eksempelvis ransomware-angreb. Samtidig er IoT-enheder ofte er mere eksponerede og dårligere beskyttede end for eksempel almindelige computere.

Læs også: Dansk infrastruktur har været mål for flere cyberangreb

Trusselsvurderingen ledsages af en vejledning og en kort guide til, hvordan organisationer kan beskytte og sikre sine IoT-enheder efter best practice. Vejledningen har fokus på, at organisationer skal medtænke sikkerhed i hele livscyklussen for IoT-enheder. Både ved indkøb, opsætning og drift samt ved bortskaffelse. 

/ PiB

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

22.11.2024SCM.dk

Industrispecialist opkøber endnu en værktøjs-aktør

20.11.2024AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

20.11.2024Columbus

Sponseret

IAMs vigtige rolle i Nuudays digitale transformation

19.11.2024SCM.dk

EU vil styrke cybersikkerheden med nye sikkerhedskrav

19.11.2024SCM.dk

Fremtiden vil byde på store investeringer i cybersikkerhed med AI som livredder

19.11.2024Columbus

Sponseret

ATP om indkøb af IAM-løsninger: ”Skab dialog med leverandører og undgå impulskøb”

19.11.2024SCM.dk

Indspark: I praksis er AI langt fra de sci-fi-scenarier, der dominerer mediebilledet

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online