04.12.2020  |  SCM 4.0

IoT-demoprojekt forbedrer Stenhøjs testfaciliteter

Totalleverandør på værkstedsmaskiner, Stenhøj, skulle vælge en ny motor imellem flere valgmuligheder. Et IoT-demoprojekt med Alexandra Instituttet blev en afgørende hjælp for virksomheden, da motorerne skulle testes.

Stenhøj, der leverer blandt andet kompressorer til bilværksteder, fik et vigtigt indblik i IoT-teknologiens muligheder, da virksomheden i samarbejde med Alexandra Instituttet gennemførte et demonstrationsprojekt. Instituttet kunne tilbyde Stenhøj en viden og ekspertise, som virksomheden ikke selv havde i huset.

”Vi sidder i Barrit og får ikke lige trukket en ph.d. herud. Med et demonstrationsprojekt får vi den nødvendige viden på banen, som vi ikke har internt. Hvad skal der til, og hvad vil det koste os? Det har hjulpet os til at forstå, hvordan vi laver en IoT-opsætning og bruger informationerne, der bliver visualiseret på en måde, så en operatør kan forstå det, og det giver mening for os”, fortæller Henrik Berg Jepsen, der er digital forretningsudvikler ved Stenhøj. 

Læs også: Hovedpine omkring droner løst: Nu klarer de flere opgaver på kortere tid

Samarbejdet opstod, da virksomheden skulle teste ny motorer af. En infrarød sensor, der kan pege direkte mod et belastet område, og et termokamera, man kan se fra afstand, har givet Stenhøj et nyt indblik i, hvilken motor der bedst klarer spidsbelastning med mindst strømforbrug. Samtidig måler sensorerne nemlig rumtemperatur, fugtighed og på ampere for at tjekke strømforbrug under belastning. 

”Vi havde en ide om, hvad vi skulle måle på, og hvilke data vi skulle bruge. Men det var på niveau med, at vi nok skal måle noget støj, strømforbrug og temperatur. Alexandra Instituttets folk stillede spørgsmålene om, hvilke målinger af temperatur vi skulle bruge, og pludselig kunne vi få meget mere at vide om temperatur, også i kombination med fugtighed med sensorer”, uddyber han. 

Hjælpsomt og effektivt

I løbet af to workshops og et par onlinemøder med Alexandra Instituttet fik Stenhøj hurtigt noget for pengene. ”Vi havde forventet en testopsætning med IoT, som også gav en platform til fremvisning af resultaterne. Det, vi fik, var et komplet dashboard med nærmest real-time data og muligheden for at downloade data til nærmere analyse”, siger Henrik Berg Jepsen.  

Forløbet har været en succes på grund af, hvor konkret det blev, men også hvor hurtigt det blev det. Og det kan være med til at fjerne noget af den skepsis virksomheder kan have overfor IoT-teknologi. Demoprojektet har for Henrik Berg Jepsens vedkommende givet ham den nødvendige indsigt for at kunne udarbejde en grundig business case.

”Vi har et unikt innovationssystem i Danmark. Demonstrationsprojektet har givet os en effektiv indsigt i IoT-verdenen på ganske kort tid. Det viste sig, at med IoT kan vi tage bedre beslutninger i vores testområder. Nu er vi bedre rustet til at vurdere, om vi skal lave denne investering og have Alexandra Instituttet til at implementere”, afslutter Henrik Berg Jepsen. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere