21.08.2017  |  IT

IoT breder sig blandt britiske dagligvarevirksomheder

Mere end hver tredje virksomhed i dagligvarebranchen i England arbejder eller eksperimenterer med Internet of Things, ifølge ny undersøgelse. Specielt øget gennemsigtighed i forsyningskæden er en vigtig gevinst.

”Tempoet i forandringerne og omfanget af effekterne omkring teknologi har skabt et voksende behov for at føde- og dagligvareforsyningskæder leverer innovative løsninger, der tilbyder hastighed, transparens, forbindelse og bekvemmelighed”.

Læs også: Robotter, lasere og exoskeletter – VW ser på fremtidens logistikløsninger

Sådan siger supply chain insight manager hos IDG, Chris Irish, til cips.org i forbindelse med en undersøgelse hans virksomhed har foretaget omkring netop firmaer i dagligvaresektorens tilgang til moderne teknologi, mere specifikt med fokus på Internet of Things (IoT).

I undersøgelsen af IDG været i kontakt med 84 virksomheder, og ud af dem enten arbejder eller eksperimenterer 37 procent (31 firmaer) med IoT på varierende stadier. Det kan give dem flere forskellige fordele.

”IoT muliggør at det enkelte produkt kan blive sporet og monitoreret, hvilket igen åbner op for muligheden for højt personaliserede og responsive løsninger til kunderne, og samtidig introducerer datadeling i realtime for virksomhederne på et helt nyt niveau”, siger Chris Irish.

Transparens og AI
En af de store gevinster, IDG forudser i undersøgelsen, er en øget end-to-end gennemsigtighed i forsyningskæderne, hvilket kan åbne op for samarbejdsmulighederne mellem virksomheder i sektoren. Næsten halvdelen (48 procent) af de adspurgte i undersøgelsen placerer da også mere transparens i top tre over deres forventninger til IoT.

Ligeledes peger rapporten på, at IoT kan gøre op med siloerne og øget gennemsigtigheden mellem forhandlere og producenter. Ved at give producenterne adgang til salgsdata i realtime kan man reducere behovet for aktiv videndeling og omgå de tillidsudfordringer, der ellers kan være i vejen.

Dette har også potentiale til at forbedre forecasting-processen og gøre den langt mere bottom-up i stedet for det modsatte. IoT kan således gøre forecastingen mere præcis og klæde forhandlerne bedre på i forhold til at forudse behovsstigninger.

Læs også: AI kan styrke bæredygtighed i supply chains

Endelig vil brugen af kunstig intelligens (AI) ifølge rapporten også blive øget via IoT. Håndteringen af det voksende antal internetopkoblede enheder vil kræve mere automatisering, og den øgede mængde data vil bidrage til at udvikle machine learning-området.

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere