Introduktion til ISO 20001: Minimering af Food Waste & Loss

Vidste du godt, at der er en ny ISO-standard på vej, som fokuserer på at minimere fødevareaffald og -tab på en systematisk måde? Denne standard, der forventes udgivet i 2026, har fået betegnelsen ISO 20001.

Foto: Bureau Veritas

ISO 20001 kommer til at udgøre et vigtigt værktøj for virksomheder inden for fødevarebranchen, som ønsker at reducere deres spild og tab af fødevarer. Standarden, som Bureau Veritas er aktivt involveret i udviklingen af, vil indeholde retningslinjer og krav til, hvordan man kan identificere, måle, analysere og mindske fødevareaffald og -tab i hele forsyningskæden - fra produktion og forarbejdning til distribution og forbrug.

Formålet med ISO 20001 er at hjælpe virksomheder med at implementere effektive systemer og processer, der kan bidrage til at nå de globale mål for bæredygtig udvikling. Ifølge FN's fødevare- og landbrugsorganisation (FAO) går omkring en tredjedel af al produceret mad tabt eller spildes hvert år. Reduktion af dette spild vil ikke blot have en positiv økonomisk effekt, men også mindske belastningen på miljøet og bidrage til at sikre fødevareforsyningen til verdens voksende befolkning.

Som medlem af arbejdsgruppen, der udvikler ISO 20001-standarden, udbyder vi dette kursus for at give deltagerne en introduktion til standarden. Kurset er særligt aktuelt set i lyset af de nye bindende krav fra EU om reduktion af fødevareaffald og -tab. EU har fastsat ambitiøse mål, der kræver, at produktionsvirksomheder skal reducere deres madspild med 10% inden 2030, mens detailsektoren skal opnå en reduktion på hele 30%. 

Som deltager på dette kursus får du en introduktion til den kommende ISO-standard om fødevareaffald og -tab, dens definitioner, begreber og målemetoder. Undervejs lærer du om konsekvenserne af fødevarespild og hvordan standarden kan bruges til at identificere, måle og reducere spild i fødevareproduktion. Fokus er på praktisk implementering af standardens anbefalinger. Derudover får du præsenteret værktøjer og metoder til reduktion af fødevareaffald og -tab i produktionen.

Målgruppe

Kurset er målrettet fødevareproduktionsvirksomheder, der ønsker at arbejde systematisk med at minimere fødevareaffald og -tab i deres produktion og dermed overholde gældende krav.

Indhold

  • Gennemgang af EU's nye krav til reduktion af fødevareaffald og -tab samt kravets betydning for din virksomhed
  • Introduktion til den nye ISO-standard om fødevareaffald og -tab
  • Forståelse for fødevareaffald og -tab i fødevareproduktion
  • Værktøjer og metoder til reduktion af fødevareaffald og -tab
  • Forberedelse til implementering og overholdelse af standarden i 2026 
  • Spørgsmål og diskussion

Læs mere og tilmeld dig her

Kursusdatoer

  • 29. april 2025 i Fredericia
  • 28. august 2025 i Fredericia

Mere fra...

03.03.2025Bureau Veritas

Sponseret

Introduktion til ISO 20001: Minimering af Food Waste & Loss

01.03.2025Bureau Veritas

Sponseret

ISO 45001 Inspirationsseminar

28.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

ISO 14001 Inspirationsseminar

25.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

Få viden om ISO 9001, ISO 14001 & ISO 45001

21.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

ESG i praksis – bæredygtighed gennem hele produktets livscyklus

20.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

Sustainability reporting from the soil of Iceland