02.06.2020  |  Lager & distribution

Intelligent optimering giver cementproducenter både agilitet og effektivitet

Indhold fra partner Hvad er dette?

AMCS Intelligent Optimisation reducerer omkostningerne og forbedrer kundeservicen

Reducér omkostninger og forbedrer kundeservice på én og samme tid. Dette kan virke som noget af en udfordring, men med brugen af topmoderne teknologi er det rent faktisk nemmere end forventet. AMCS Intelligent Optimisation bruger intelligente algoritmer til lynhurtigt at beregne enorme mængder data, hvilket gør det muligt for virksomheder effektivt at planlægge ruter i realtid. Dette fremgår af flere praktiske eksempler fra cementindustrien. Eksemplerne viser, at cementvirksomheder ved brug af intelligent optimering kan centralisere planlægningsprocessen og skabe et stressfrit arbejdsmiljø. Derudover har virksomhederne brug for færre køretøjer til de samme distributionsruter, og dermed reducerer de deres miljøaftryk, samtidig med at de bidrager til bæredygtighed.

Systemet beregner, hvilket anlæg der er mest effektivt at levere fra

Dusinvis af køretøjer og et enormt team af planlæggere. For cementproducenter, der primært håndterer ordreregistrering og planlægning manuelt, er dette er en genkendelig situation. Dette kan ofte resultere i unødvendigt høje transportomkostninger. For at implementere en omkostningsreducerende proces er det yderst vigtigt, at virksomhederne kan fortsætte med at tilbyde deres kunder det samme høje serviceniveau. Især fordi cement leveres i henhold til just-in-time-princippet. Derfor er leveringsnøjagtighed og effektiv håndtering af hasteordrer afgørende faktorer. Løsningen på denne udfordring er AMCS Intelligent Optimisation, en standardløsning til ruteplanlægning, transportoptimering og afsendelse af ruter.

Dette kraftfulde og brugervenlige system hjælper virksomheder med at opnå agilitet og effektivitet i yderst krævende og dynamiske planlægningsmiljøer. Det gør det hermed muligt for cementindustrien at skære ned på driftsomkostningerne, forbedre niveauet af kundeservice og frigøre ressourcer i planlægningsafdelingen. Hermed forstærker systemet virksomhedernes kundeservice. Så snart en ordre er modtaget, beregner systemet straks, hvilket anlæg der er billigst at levere fra. Med dataudveksling i realtid kender planlægningsmotoren til enhver tid alle køretøjspositioner og kompetencer samt køretøjernes afstand til anlæggene. Det medfører, at det er let at vælge det køretøj, der er optimalt til ordreudførelse.

Én samlet, effektiv centraliseret planlægning for flere regioner

Den daglige planlægning starter, når systemet automatisk genererer basisplanen for næste dags ruter. Da den automatiske planlægningsfunktion er utrolig hurtig, dannes der et komplet overblik over planen på ingen tid. Herefter optimeres planlæggernes nye ordrer og sidste-øjebliks-ordrer. Dette eliminerer forsinkede og glemte leverancer. AMCS Intelligent Optimisation forsyner cementindustrien med muligheden for et nyt distributions-setup. Driften af systemet kan for eksempel udviske grænserne mellem de tidligere opdelte regioner ved brug af én centraliseret planlægningsløsning, der dækker alt.

Dette giver gennemsigtighed mellem regionerne og gør det også muligt at planlægge på tværs af distrikter, samtidig med at der opretholdes et komplet overblik over alle ordrer og leverancer. Køretøjerne er ikke længere begrænset til at bruge det samme anlæg ved hver afhentning, men kan bevæge sig frit mellem anlæggene, så der opnås den hurtigste og mest effektive rute. Som følge af end-to-end-integrationen sendes både planlægning og afsendelsesordrer automatisk til de lokale anlæg. Cementvirksomheder kan ligeledes arbejde med ordrebooking i tidsvinduer i stedet for at låse planen. Planer kan derefter redigeres på grundlag af de seneste data, og beslutninger kan udskydes længst muligt med henblik på eksempelvis at booke en sidste-øjebliks-ordre. Dette skaber en langt mere agil distribution og en mere kundevenlig drift.

En af de andre betydelige fordele ved AMCS Intelligent Optimisation og centralisering af planlægningen er, at systemet skaber et stressfrit arbejdsmiljø samt reducerer såvel køretid som antal kørte kilometer. Der skal ligeledes bruges mindre personale til at udføre den samme mængde arbejde. Andre vigtige fordele omfatter en reduktion i ”tomkørsel”, opløsning af stive planlægningsregioner, automatiske advarsler og hurtigere responstider.

”Endelig gemmer løsningen alle driftsdata, så vi kan eksportere køretøjernes faktiske kilometertal og køretider. Disse præcise oplysninger sætter os i stand til at betale vores leverandører punktligt. Implementeringen af planlægningsværktøjet har været en positiv og behagelig oplevelse, men det har også været noget af et skift", ifølge Aalborg Portland, en af de cementproducenter, der efterhånden har brugt AMCS Intelligent Optimisation i mange år nu. ”Vi er gået fra en manuel, regionalt opdelt planlægningsproces til i dag at styre alt centralt ved brug af mere automatiserede processer. Løsningen er meget pålidelig, og dette har en kolossal positiv effekt på driften. Vi har virkelig fået et meget kraftfuldt og stabilt planlægningsværktøj.” 

Klik her for at tilmelde dig vores kommende webinar om cementdistribution.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere