06.02.2020  |  Branchenyt

IKEA satser på grøn hjemmelevering

Syv nye fuldelektriske køretøjer skal nu levere møbler og indretningsartikler til IKEAs københavnske kunder.

Fremover skal leveringer fra Ikeas sortiment fragtes bæredygtigt ud til kunderne i Storkøbenhavn. For nylig sendte møbelvirksomheden nemlig syv eldrevne køretøjer på vejene, som skal sørge for distribution fra Ikeas Retail Warehouse i Brøndby.

Læs også: Amazon investerer i flere eldrevne køretøjer

Ifølge administrerende direktør i Ikea Danmark, Johan Laurell, er investeringen i elbilerne et af virksomhedens mange initiativer og tiltag mod en grønnere forretning inden 2030.

”Vi har en målsætning om at hjælpe så mange mennesker som muligt til at leve mere bæredygtigt derhjemme, men det starter med os selv. I Ikea arbejder vi målrettet for at blive en cirkulær, klimapositiv virksomhed inden 2030, og det forudsætter, at vi omlægger den måde, vi arbejder på. De nye elektriske biler er et skridt på vejen”, siger Johan Laurell, der også bærer titlen Chief Sustainability Officer.

Da Ikea tidligere på ugen kunne fremvise et regnskab med en rekordhøj omsætning i 2019, anså virksomheden det som et godt udgangspunkt for at intensivere fokusset på en grønnere omstilling.

Læs også: De første elektriske lastbiler kører nu på danske veje

”2019 har været et rigtig flot år for IKEA Danmark, hvor vi er vokset i alle kanaler. Med det udgangspunkt er vi godt klædt på til at gøre de mange danskere i stand til at leve et mere bæredygtigt liv i hjemmet. Vores størrelse og indvirkning på danskernes liv indebærer et ansvar, som vi er klar til at løfte”, siger Johan Laurell.

Ikea forventer at udbygge den bæredygtige varelevering på sigt, så den kommer til at dække et større geografisk område.

- HCL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere