17.07.2020  |  Branchenyt

Hver fjerde dansker efterlyser mere bæredygtig trafik efter corona

Flere eldrevne biler, busser og cykler er blandt det efterspurgte fra hver fjerde dansker, viser ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Coronatiden har på godt og ondt tvunget os alle til at tænke alternativt, og for hver fjerde dansker betyder det blandt andet, at de vil have mere fokus på bæredygtig trafik.

Læs også: Nyt strategisk partnerskab skal styrke transportsektorens grønne omstilling

Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

I Gjensidige Forsikring bakker Skadedirektør Henrik Sagild op om den bæredygtige trafik, men han ærgrer sig over, at der ikke er flere, der efterspørger den grønne trafik:

”Vi står over for en seriøs og meget alvorlig udfordring med de klimaforandringer, vi ser på verdensplan. Derfor havde jeg håbet på, at endnu flere danskere, ville efterspørge de grønne alternativer i trafikken. For hvis vi skal løse vores globale udfordringer, kræver det handling”, siger Henrik Sagild.

Klimaskaderne pibler frem
Hos Gjensidige har man gennem de seneste år konstateret en stigning i antallet af skader, der skyldes klimaforandringerne, for eksempel oversvømmelser, voldsomme skybrud og andre typer vejrlig.

”Der er ikke noget at være i tvivl om. Klimaforandringerne forandrer vores verden, og vi ser flere og flere skader, der skyldes netop det. Derfor er det nødvendigt, at vi handler så hurtigt som muligt, ved for eksempel at sætte fart på den grønne omstilling af vores trafik”, siger Henrik Sagild.

Undersøgelsen viser desværre også, at hver fjerde dansker enten ikke er sikker på eller afviser, at klimaforandringer er reelle og virkelige, og ligeså mange mener ikke, at det er mennesker, der er ansvarlige for de globale problemer.

Læs også: Regeringen indgår aftale om flere ladestandere og grønnere erhvervstransport

”Vi skal have alle med, hvis vi skal gøre en forskel. Der er overvældende, videnskabelige beviser på, at klimaforandringerne er ægte, og at vi som mennesker har det primære ansvar for, at udviklingen går den forkerte vej. Derfor håber jeg, at vi med gode eksempler kan vise hinanden og resten af verden, at grøn trafik er vejen frem”, lyder det fra Henrik Sagild.

- SMF

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere