30.06.2020  |  Lager & distribution

Historisk få lagerlokaler står tomme i Nordsjælland

Nordsjælland har den laveste andel af udbudte lager- og logistiklokaler i 12 år, viser nye tal fra Ejendomstorvet.dk. Coronakrisen har øget efterspørgslen på lagerplads, men kan på længere sigt gøre ondt på virksomheder i området, mener to lokale erhvervsmæglere

Trods coronakrisen har lokale virksomheder støvsuget næsten alle ledige lagerhaller, logistikejendomme og produktionslokaler i de 11 nordsjællandske kommuner. Det fremgår af en ny statistik fra Ejendomstorvet.dk.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler i Vest- og Sydsjælland

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Udbuddet af lager- og produktionslokaler er faldet og ligger i andet kvartal på blot 1,9 procent af de samlede lokaler. Dermed har virksomhederne i Nordsjælland ikke haft så få lokaler og ejendomme at vælge imellem siden 2008, lige før finanskrisen satte ind”, fortæller analytiker Nicholas McFall fra Ejendomstorvet.dk.

På landsplan er 1.500 lagerlokaler, logistikejendomme og produktionshaller udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk lige nu. Heraf ligger 125 i Nordsjælland – flest i Hillerød og Rudersdal kommuner, begge med 21 udbudte lokaler.

Derefter følger Allerød med 18, Egedal med 16 og Helsingør med 15. En historisk industriby som Frederikssund har blot syv ledige lokaler at byde på, og både Halsnæs og Hørsholm har kun ét lokale til rådighed for virksomheder på jagt efter kvadratmeter.

På længere sigt kan krisen have konsekvenser
”Vi har meget let ved at komme af med mindre lejemål op til cirka 5.000 kvadratmeter, mens det kan tage lidt længere tid med større enheder. Og jo tættere man kommer på København, desto lettere er det at få udlejet. Mange lokale håndværkere og mindre produktionsvirksomheder har brug for lagerplads, og en klassisk industriby som Helsingør har en del lokaler i forhold til interessen, mens det er sværere i Hillerød”, siger Mikkel Søby, formand for Ejendomstorvet.dk.

Også Andersen Erhverv med kontor i Holte i Rudersdal Kommune kan registrere stor efterspørgsel.

”De få ledige lokaler i for eksempel Allerød og Furesø afspejler, at virksomhederne havde et godt 2019; beslutningsprocedurerne om at anskaffe ekstra plads tager typisk noget tid. På kort sigt har coronakrisen betydet, at nogle firmaer fik brug for ekstra lagerkapacitet, fordi de internationale forsyningsstrømme og transportsystemer bremsede op", siger administrerende partner Kim Kyhl Andersen. 

"Men på bare lidt længere sigt kan jeg frygte, at coronaen rammer modevirksomheder, som vi har en del af. Med lukkede butikscentre og forretninger både herhjemme og i udlandet har de været hårdt ramt på salget, som er meget sæsonbetonet”, fortsætter han.

Læs også: Antallet af tomme lagerlokaler stiger – men ingen grund til panik

Nordsjælland har knap 4,3 millioner kvadratmeter lager- og produktionsarealer ud af hele landets 104 millioner kvadratmeter. Ved indgangen til juni blev lokaler i Nordsjælland i gennemsnit udbudt til en årlig leje på 565 kroner per kvadratmeter – en stigning på 6,4 procent det seneste år og noget højere end landsgennemsnittet på præcis 400 kroner.

- SMF

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere