Her arbejder CEO også på fabriksgulvet

Radiometer beskæftiger mere end 4.400 medarbejdere, og har stærk fokus på hele tiden at hjælpe alle medarbejdere med at udføre deres arbejde på den smartest mulige måde. Det indebærer for eksempel udbredt brug af Kaizen-workshops, hvor topledelsen for eksempel i en uge arbejder på fabriksgulvet for at få processerne helt ind under huden. Hør mere på konference den 23. maj.

”DBS udvikler sig hele tiden, og jeg forventer, at kunstig intelligens vil komme til at spille en stor rolle i vores arbejde med at forbedre os og fjerne spild i de kommende år”, fortæller Stephen Toseland. Foto: Radiometer

15.05.2024

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

I marts og april måned gennemførte Radiometer en såkaldt CEO Kaizen, som involverede hele Radiometers topledelse. Ordet Kaizen er sammensat af “Kai”, som betyder fornyelse/reformere, og “zen”, som betyder til det bedre. Og det er lige præcis, hvad det handler om: Fokus på at skabe små løbende forbedringer. Radiometers CEO Kaizen bestod af én uges fokus på, hvordan Radiometer bedre kan efterleve en stærkt stigende efterspørgsel på et specifikt produkt. Kaizen’en fokuserede på alle aspekter af produktionsflowet fra materialeflow til arbejdsprocesser og foregik et tæt samarbejde mellem en DBS-facilitator, senior ledere og ikke mindst de daglige operatører, som er dem, der ved, hvordan tingene fungerer i praksis.

”Det var en fantastisk Kaizen, som bød på store mængder konstruktiv udveksling på tværs af faggrupper og ledelsesniveauer i en komprimeret tidsperiode. Gruppen fik implementeret en stor mængde små forbedringer 360 grader rundt om produktionen af det specifikke produkt, og resultatet blev en forbedring på 300 procent af antal producerede enheder uden at øge antal medarbejdere eller kapacitet”, fortæller Stephen Toseland, der er vice president, DBS hos Radiometer Medical.

Jeg vil sige, at DBS er et fantastisk system til kontinuerligt at udfordre os selv, så vi hele tiden er på tæerne i forhold til marked, medarbejdertrivsel, leverandører, ejerinteresser etcetera.

Stephen Toseland

DBS er ikke frit valg
Danaher Business System er noget, alle Radiometers mere end 4.400 medarbejdere kender indgående. Ligesom Danaher koncernens i alt cirka 80.000 medarbejdere gør det. Danaher har siden 1984 opkøbt en stribe virksomheder over hele verden heriblandt danske Radiometer i 2004.

Det er en helt fast ingrediens for alle virksomheder, der træder ind i Danaher koncernen, at de dermed også bliver udstyret med en stor værktøjskasse af ledelses-, procesforbedrings- og innovationsværktøjer. Værktøjskassen hedder Danaher Business System (DBS) og er Danahers tilpassede udgave af det meget kendte Toyota Production System (TPS), der også er kendt som ’lean’.

”Danaher Business System er vores metode til at skabe en løbende forbedringskultur, og det gælder alle aspekter af vores forretning som operations, salg, ledelse, innovation og så videre. Det er et system eller en ’kultur’, der sikrer, at vi hele tiden skabe værdi for vores kunder og hele tiden gør vores yderste for at blive lige en tand bedre til alt, hvad vi gør”, fortæller han og tilføjer:

Hjælper med at balancere paradokser
”I Radiometer har vi ligesom alle andre virksomheder en række mål, som per definition modarbejder hinanden. On-time-delivery til kunderne flugter ikke helt med at reducere lager eller ’margin expense’. DBS hjælper os med at balancere de modsatrettede mål, så vi finder den rette balance”.

DBS Kaizen-værktøjskassen er stor, og i Radiometer afholder virksomheden flere hundrede Kaizen-workshops om året. De forskellige Kaizen fokuserer på aktuelle udfordringer, som hele tiden hjælper Radiometer med at være på højde og forkant med udviklingen i kundebehov, efterspørgsel, markedsbevægelser, leverandørudviklinger, eventuelle forsyningsmangler og andre forstyrrelser eller ændringer.

DBS holder os på tæerne
”Jeg vil sige, at DBS er et fantastisk system til kontinuerligt at udfordre os selv, så vi hele tiden er på tæerne i forhold til marked, medarbejdertrivsel, leverandører, ejerinteresser etcetera. Vi måler løbende på tiltag og tiltagenes bæredygtighed; men det vigtigste for os er at måle på den værdi, som DBS skaber for vores kunder, medarbejdere og ejere”, fortæller han og tilføjer:

”DBS udvikler sig hele tiden, og jeg forventer, at kunstig intelligens vil komme til at spille en stor rolle i vores arbejde med at forbedre os og fjerne spild i de kommende år. Teknologien er stadig et tidligt stadie, men jeg forventer, at kunstig intelligens vil få stor indflydelse på vores DBS-praksisser fremover”.

Han fremhæver også, at DBS er baseret på lean-principper, og at lean ikke kun er for store virksomheder. Han mener, det kan skabe stor værdi for små og mellemstore virksomheder, og at det måske blot kræver en mere pragmatisk tilgang, hvor virksomheden udvælger et mindre antal værktøjer, som danner motoren i forbedringsarbejdet.

Mød Stephen Toseland den 23. maj

Stephen Toseland er en af oplægsholderne på konferencen Den Danske Supply Chain Konference på CBS i København den 23. maj. Hør blandt andet professor Kai Hoberg fortælle om AI og fremtidens supply chain arbejdsplads og oplæg om digital transformation, turnaround, AI og forecasting, bæredygtigt indkøb, scope 3 og bæredygtig SCM i en verden med uansvarligt forbrug og overproduktion.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Kunstig intelligens i forsyningskæden

Kunstig intelligens (AI) spiller en stadig vigtigere rolle i forsyningskæden ved at muliggøre avancerede dataanalyser, prognoser og optimering af processer på tværs af hele værdikæden. Der er ifølge eksperter store muligheder for at styrke supply chain planning, ansvarlighed, resiliens samt den regenerative værdikæde. Læs her lidt om eksempler, muligheder, faldgruber.

Relateret indhold

30.10.2024SCM.dk

Et nyt samarbejde løser et logistisk mareridt for transportvirksomhed

30.10.2024SCM.dk

Produktionsvirksomheder kan se frem til bedre vilkår med mindre bureaukrati

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

ISO 14001: Webinar netværk

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD-rapportering

23.10.2024SCM.dk

COP16: Redning af biodiversiteten for vores egen skyld

22.10.2024Zetes

Sponseret

Zetes investerer i Robotize, en virksomhed specialiseret i autonome mobile robotter

22.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Introduktion til Livscyklusvurdering (LCA)

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

31.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aarhus Vest Rytoften 3, 8210, Aarhus V

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online