28.02.2019  |  Branchenyt

Har scoret gigant-ordre: Derfor investerer DKI Logistics mere end 100 mio. kroner i udvidelse

Indhold fra partner Hvad er dette?

Horsens-virksomheden DKI Logistics udvider med 15.000 kvm. Udvidelsen skal gøre virksomheden i stand til at håndtere en ordre fra Region Midtjylland, der løber op i mindst 500 mio. kr. over 15 år.

Horsens: Alt fra kaffefiltre til kirurgisk værktøj - alt, der bruges på et hospital, som ikke er medicin.

Det er, hvad Horsens-virksomheden DKI Logistics nu skal lagerføre for Region Midtjylland og hver dag ekspedere, pakke og sende efter bestilling fra tusindvis af modtagere på regionens hospitaler.

DKI LOGISTICS

  • Blev stiftet i 2001 af Preben Borregaard, som var direktør, indtil han i 2016 blev bestyrelsesformand og ansatte Thomas Haber Borch som direktør.
  • Begyndte i Hatting, men rykkede hurtigt til større rammer på Egeskovvej, som siden er udvidet ad flere omgange.
  • I dag er der 78.000 kvm på Egeskovvej og 15.000 flere på vej. Dertil kommer en afdeling i Køge, som kom til i 2004. Her er ca. 100.000 kvm.
  • Preben Borregaard begyndte med to ansatte, som stadig er med. I dag er der ca. 150 ansatte i Horsens og knap 100 ansatte i Køge.

"Vi skal servicere hospitalernes afdelinger helt ned på skabsniveau. Hver enkelt skab på hver enkelt afdeling er én modtager. F.eks. er der ca. 2600 modtagere alene i Skejby", forklarer DKI's adm. direktør, Thomas Haber Borch.

Der er tale om en 15-årig kontrakt, som sidste år var i udbud med Horsens-virksomheden som vinder. Direktøren anslår, at der for DKI Logistics er tale om omsætning, der i perioden løber op i mindst 500 mio. kr.

5000-6000 varenumre
Aftalen, der træder i kraft 1. september i år, betyder, at DKI fra da skal være klar til at lagerføre ca. 5000-6000 basis-varer for regionen.

"Og for at kunne håndtere det har vi sat gang i en større udbygning", fortæller Thomas Haber Borch.

Det drejer sig om 15.000 kvm, der opføres i tilknytning til DKI's ca. 78.000 eksisterende kvm transportcenter i Horsens' nordlige industrikvarter på Egeskovvej ved Gedved.

Byggeriet forventes at stå færdigt 1. marts, og allerede da begynder regionen at rykke sit lager ind. Fra 1. september skal håndteringen af ordrer til de enkelte sygehuse køres ind med et sygehus ad gangen - ét hver måned, fortæller Thomas Haber Borch.

Stort steril-lager
Det ny DKI-byggeri indrettes præcist til det formål at kunne håndtere kontrakten med regionen.

En hal indrettes bl.a. som steril-lager. Her tages der særlige forbehold, så eksempelvis operations-kit kan opbevares og håndteres sterilt, fortæller Thomas Haber Borch.

DKI investerer ca. 85 mio. kr. alene i bygningerne, og samlet er der tale om en investering på et treciftret millionbeløb, afslører han.

På trods af omfanget af regionens ordre, vil den dog ikke lægge beslag på al kapacitet i DKI's nyopførte lagerhaller, og derfor giver investeringen også rum til at få mange nye kunder i stald, forklarer direktøren.

Uanset regionernes fremtid
Kontrakten mellem DKI og Region Midtjylland består uanset regionernes fremtid.

"Det ligger fast, at vi skal levere til de hospitaler, der er en del af den nuværende region", siger Thomas Haber Borch, som samtidig ser uanede muligheder for at udbygge samarbejdet i fremtiden.

Mere fra DKI Logistics

DKI Logistics

www.dki-logistics.dk

Vi vil være de bedste til tredjepartslogistik (3PL). Vi vil være de bedste til at give kunden det, som kunden har behov for uanset, om det er lagerhotel i Horsens eller Køge, lagerhåndtering eller logsitik og distribution. Det gør vi blandt andet ved at arbejde under mottoet »Hvad kan vi gøre for dig?« . Vi tror på, at de bedste løsninger bliver til igennem et samarbejde mellem kunden,…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere