07.12.2012  |  IT

Høj efterspørgsel på it til efterkalkulation og projektstyring

Indhold fra partner Hvad er dette?

Konjunkturerne medfører et dybere fokus på rentabiliteten i produktions-virksomhederne, hvilket betyder en høj efterspørgsel på it-løsninger til efterkalkulation og projektstyring, siger salgschef Jesper Højlund fra it-konsulenthuset Agidon.

Hvad er de mest presserende it-udfordringer for produktionsvirksomheder lige nu?
Virksomhederne efterspørger primært it-løsninger inden for efterkalkulation og projektstyring.

Omkring efterkalkulation oplever vi et ønske om detaljerede real-kostpriser samtidig med sporing af variabiliteten forbundet med eventuelle kostprisvariationer fra produktion til produktion. Den fulde sporbarhed skal således kunne gå på tværs af produktionsanlæg, eventuelle underleverandører, produktvarianter og skiftende seriestørrelser.

Med hensyn til projektstyringer har mange virksomheder bevæget sig fra registrering i manuelle systemer, eller i bedste fald regneark, til implementering i ERP-systemer, hvilket sikrer en 1:1 konvertering af afholdte omkostninger og skabte indtægter på specifikke processer, serier og produktionssteder.

Hvilke it-værktøjer/-løsninger til produktion er p.t. de mest efterspurgte?
Mange produktionsvirksomheder arbejder i dag med skiftende seriestørrelser og med en høj grad af individuelle kundekrav. Denne situation har skabt interesse for standardiserede værktøjer til produktkonfiguration.

Ligeledes er der med baggrund i ønsket om detaljerede produktionskostpriser en øget interesse omkring shop floor control til registrering af ressourceforbrug, spild, kvalitetskontroller etc.

Hvilke it-mæssige udfordringer forventer du at se øverst på agendaen de kommende år?
Vi mærker tydeligt, at kunder og producenter indgår i stadigt tættere relationelle netværk. Det skaber udfordringer i forhold til online tilgængelighed af eksempelvis fleksibilitet i forbindelse med produkt- og sortimentssammensætning, deling af ordrespecifikke informationer samt en højere grad af efterservice-programmer, end vi ser i dag.

Det er tilsammen med til at understøtte de strategier, vi oplever i markedet, hvor lot-størrelserne på såvel indkøb som produktioner bliver minimeret betragteligt, og de organisatoriske forhold omkring varetagelsen af produktion tager form af en højere grad af agilitet og dynamik.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere