24.09.2015  |  IT

Grundfos tester samarbejdende robotter

Indhold fra partner Hvad er dette?

Grundfos tester mulighederne for at få to robotter til at arbejde sammen om transport- og montageopgaver.

Danske Grundfos har allerede mange robotter i produktionen, men nu har pumpekoncernen kastet sig over et noget mere vanskeligt robotprojekt. Det skriver Ingeniøren.

Læs også: Rekord antal robotter i danske industrivirksomheder

Grundfos tester nemlig mulighederne for at anvende robotter til kombinerede transport- og montageopgaver.

Indtil videre er der tale om to udviklingsprojekter, som seniorudviklingsingeniør Brian Fuglsang og hans kolleger i koncernens teknologicenter står bag.

I det første projekt forsøgte de at automatisere transporten af et af koncernens emner fra warehouse til produktionslinje.

Et ambitiøst projekt
Og den opgave fik medarbejderne i teknologicenteret til at kaste sig over endnu et projekt. Det næste - og mere ambitiøse - forehavende foregik i samarbejde med Aalborg Universitet og Kukas mobile robot, OmniRob. Her skulle Aalborg Universitets Little Helper-robot sammen med en OmniRob løse en kombineret transport- og montageopgave i koncernens produktionen af SQ-motorer til dykpumper. Her står AAU’s robot for montagen, mens OmniRob’en henter og bringer de komponenter, der skal bruges undervejs.

Læs også: Danske virksomheder misser roboteventyr

Men projektet er ikke uden udfordringer. De to robotter kan eksempelvis kun samle ti emner i løbet af en arbejdsdag, og den hastighed er ikke høj nok.

”Det er stadig for dyr en løsning. Vi er endnu ikke dér, hvor det er rigtig attraktivt for os. Men får vi styr på de her ting, er jeg fuldstændig overbevist om, at vi vil se flere mobile robotter i produktionen”, siger Brian Fuglsang til Ingeniøren.

-SSM

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere