14.12.2021 | Lager & distribution
Green Logistics vil styrke virksomheders grønne omstilling af transport
DSV lancerer nu Green Logistics – en række bæredygtige transport- og logistikløsninger, som skal være med til at nedbringe udledningen af drivhusgasser for DSV’s kunder. Green Logistics-løsningerne henvender sig til alle størrelser virksomheder over hele verden og dækker alle transporttyper.
”Vi kan kun ændre vores branche og nedbringe CO2-udledningerne, hvis vi har vores kunders opbakning og arbejder sammen. Vi bliver nødt til at gøre det i fællesskab", siger Jens Bjørn Andersen, adm. direktør for DSV om virksomheden nye Green Logistics-løsninger. Foto: DSV
Den verdensomspændende logistikvirksomhed DSV vil bidrage mere til den grønne omstilling af sin branche. Derfor har virksomheden lanceret Green Logistics, der er det overordnede navn for DSV’s nye række af løsninger, der skal være med til at sætte ekstra skub i den grønne omstilling i de globale forsyningskæder.
Green Logistics omfatter fire skræddersyede løsninger: CO2-rapportering, design og optimering af grønne forsyningskæder, bæredygtige brændstoffer på alle transporttyper samt klimakompensation. Formålet med løsningerne er, at de skal være med til at hjælpe kunderne med at nedbringe deres CO2-udledninger fra transport på en skånsom måde for deres forsyningskæder.
Green Logistics fokuserer på at nedbringe kundernes CO2-udledninger og dermed også DSV’s udledninger fra transportaktiviteter udført af underleverandører.
”Med vores Green Logistics-løsninger kan vi blandt andet analysere transportaktiviteter og rådgive vores kunder til at gentænke deres forsyningskæder samt hjælpe dem med at indrette denne del af deres forretning mere bæredygtigt”, siger Jens Bjørn Andersen, der er adm. direktør i DSV i en pressemeddelelse.
Fire Green Logistics-løsninger til alle typer transport
DSV’s Green Logistics-løsninger omfatter alle primære transporttyper, og de bliver gjort tilgængelige globalt med henblik på at gøre det så tilgængeligt som muligt for kunderne at vælge grønne transport- og logistikløsninger.
De fire løsninger er:
CO2-rapportering – hold øje med dit aftryk: Giver kunden viden om og fuldt overblik over CO2-udledningerne som en hjælp til at reducere udledningerne.
Design og optimering af grønne forsyningskæder – gentænk din logistik: Konkrete og individuelle analyser med henblik på at effektivisere kundens forsyningskæde og identificere de væsentligste måder at reducere den samlede CO2-udledning i hele forsyningskæden.
Læs også: DSV vinder dansk klimapris: ”Frontløber i sektoren"
Bæredygtige brændstoffer – sæt fart på din grønne omstilling: Gør det muligt for kunden at vælge bæredygtige, alternative brændstoffer på alle transporttyper for at reducere CO2-udledningen uden at ændre på driften.
Klimakompensation – kompenser for dit klimaaftryk:Giver kunden mulighed for at finansiere bæredygtige projekter og derigennem kompensere for udledningen af drivhusgasser.
Fra bæredygtige forpligtelser til bæredygtige handlinger
Som en del af Science Based Targets-initiativet fastsatte DSV i 2020 ambitiøse klimamål for at reducere DSV’s samlede drivhusgasudledninger (scope 1, 2 og 3) inden 2030 i forhold til 2019. DSV har forpligtet sig til at nedbringe de samlede scope 1- og 2-udledninger (for eksempel fra firmabiler, kontorer og lagerbygninger) med 40 proent og scope 3-udledninger (primært udledninger fra transportaktiviteter udført af underleverandører) med 30 procent inden 2030 i forhold til 2019.
Læs også: På trods af et udfordrende marked opnår DSV stærke resultater
Men mere end 98 procent af DSV’s samlede udledninger er scope 3-udledninger, og de omfatter alle typer af transportaktiviteter udført af underleverandører. Netop derfor her skal Green Logistics så gøre en forskel.
"Med Green Logistics tager DSV et vigtigt skridt fra forpligtelse til handling. Vi kan kun ændre vores branche og nedbringe CO2-udledningerne, hvis vi har vores kunders opbakning og arbejder sammen. Vi bliver nødt til at gøre det i fællesskab", siger Jens Bjørn Andersen.
- KCP
Branchenyt

Færre vil deltage i voksen- og efteruddannelse
I 2010 deltog cirka 26 procent af de faglærte og 25 procent af de ufaglærte i offentlige videre- og efteruddannelseskurser (VEU). I 2021 var det kun henholdsvis 12 procent og 14 procent. Deltagelsen falder også, når man medtæller efteruddannelse i privat regi.
Innovation

Verdens første el-betonlastbil fylder 1 år
Unicon A/S har i over 1 år haft en Volvo FE Electric betonbil i drift i København og omegn og flere elektriske betonbiler bliver leveret i 2023. Unicon ønsker at bidrage til den grønne omstilling og arbejder målrettet på at hele flåden af betonbiler skal være emissionsfri i 2035. Det var derfor et naturligt valg at lave verdens første serieproducerede elektrisk betonbil i samarbejde med Volvo.
IT

Små virksomheder har mindre fokus på it-sikkerhed
Dokumentation og dermed delbar viden om it-sikkerhedstiltag og -regler er et væsentligt element i virksomhedernes arbejde med digital sikkerhed. Over halvdelen af Danmarks godt 14.000 mikrovirksomheder (5-9 ansatte) havde i 2022 ingen dokumentation om forholdsregler, aktiviteter og procedurer vedrørende it-sikkerhed. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
Branchenyt

Ny standard gør op med brug-og-smid-væk-kulturen
Danmark står i spidsen for udviklingen af en ny europæisk standard, der skal give virksomhederne konkrete værktøjer til at tænke genbrug, genanvendelse og reparerbarhed ind i designfasen af nye produkter. Forbrugerrådet glæder sig over den nye standard, som kan være med til at gøre op med brug-og-smid-væk-kulturen.
Strategi & ledelse

Mangel på forsyningskædedata hæmmer klimaarbejdet
Overblikket over virksomheders samlede klimaaftryk halter på grund af upræcise data. Særligt opgørelsen af emissioner fra indkøb af varer, serviceydelser og fra solgte produkter lider under mangel på valide data fra blandt andet forsyningskæden.
Branchenyt

Svenske Nynas digitaliserer forsyningskæden
Det svenske specialolieselskab Nynas indgår samarbejde med it-selskabet Tech Mahindra. Partnerskabet skal transformere Nynas’ eksisterende forretning og udvide deres IT-landskab med agile, skalerbare og intelligente systemer.