18.12.2018  |  Branchenyt

Godstransportbranchen lancerer ny hjemmeside til rekruttering

En ny hjemmeside skal sætte rekrutteringsprocessen i et højere gear i godstransportbranchen, uanset alder, køn og baggrund. EN GPS-funktion er blandt værktøjerne, der skal gøre det nemmere for specielt de jobsøgende.

Vejene ind i transportbranchen er mange, så det kan være svært at holde overblikket både for arbejdsgivere, jobsøgende og jobcenterkonsulenter.

Læs også: Faldende priser giver nye muligheder for godstransport på skinner

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Til at hjælpe med dette, lancerer fagforeningerne 3F, ATL og DTL-A sammen med Transportens Udviklingsfond og Godstransportens Udviklings- og Uddannelsesfond en ny hjemmeside, der skal fungere som guide til godstransportbranchen.

”I Transportens Rekrutteringsalliance blev der peget på behovet for at etablere én samlet indgang til branchen. Det har vi nu skabt med www.jobitransport.dk, hvor al information om uddannelsesmuligheder, skoler, jobtyper, diverse regler og vejledninger mv. er samlet på et sted og formidlet på en indbydende måde”, siger Lars William Wesch, der er direktør i ATL, og tilføjer:

”Det begynder at gå den rigtige vej med rekrutteringen, men vi har stadig brug for mange flere, der søger job i transport. Derfor håber og tror jeg på, at den nye hjemmeside vil bidrage til at fylde førerhusene op”.

Idéen til hjemmesiden opstod under Transportens Rekrutteringsalliance, hvor virksomheder, jobcentre, uddannelsesinstitutioner og fagforeninger samarbejder om at skabe initiativer, der kan forbedre rekrutteringen til godstransportbranchen.

Teknikken bag hjemmesiden
Den nye hjemmeside indeholder bl.a. en GPS-funktion, hvor sitets besøgende kan indtaste ønske om jobtype, alder mm., og derigennem se muligheder for, hvordan jobbet kan landes.

Kim René Busch, der er forhandlingssekretær i 3F og formand for Transportens Udviklingsfond samt Godstransportområdets Udviklings- og Uddannelsesfond, forklarer:

"Vi har arbejdet meget med indhold og design for at sikre, at hjemmesiden er på teknologisk omgangshøjde og tilpasset målgruppen. En del af dette er f.eks. udviklingen af GPS'en, som på en helt enkel og visuelt appetitlig måde guider de besøgende gennem de forskellige steps til et job i transport - som en slags digital studie- eller jobvejleder”.

Han tilføjer: ”Vi har desuden fokuseret meget på videoindhold, da især den yngre målgruppe er vant til at få information på denne måde. Med lanceringen af den nye hjemmeside står det forhåbentlig endnu mere klart, at der er mange attraktive jobmuligheder i godstransportbranchen”.

Læs også: Ny kampagne skal tiltrække flere til transportfaget

Hjemmesiden indeholder en række kortfilm og tekster om både de uddannelsesveje og jobtyper, der er i branchen. Derudover er der en underside til virksomheder med bl.a. guides til at hyre lærlinge og tips til rekruttering.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere