GLS tager lederens profil med i nyt MUS-koncept

Pakkeservicevirksomheden GLS nytænker medarbejderudviklingssamtalen ved at tage udgangspunkt i både medarbejderens og lederens kompetenceprofil.

Insight udarbejder personprofiler ud fra fire personlighedstræk, og GLS har fået positiv feedback på at inddrage lederne. FOTO Insight..

12.12.2018

SCM.dk

Medarbejderudviklingssamtalen, MUS, tager normalvis udgangspunkt i medarbejderens præstationer, men logistikvirksomheden GLS Danmark inddrager nu også lederens profil. Når medarbejdere i fremtiden skal til MUS, så får de en 20 siders detaljeret rapport om deres leders styrker og svagheder, og det tiltag er blevet velkomment med åbne arme.

Læs også: GLS udvider sin kapacitet med tre nye depoter

GLS Danmarks HR-chef, Mette Wienberg, fortæller om, hvordan det nye tiltag skaber en bedre forståelse for hinanden. Foto: Insights..

”Når en medarbejder får adgang til den nærmeste leders personprofil, åbner det op for en helt anden MUS-tilgang. For nu bliver det tydeligt for begge parter, hvorfor de går ind i samarbejdet på forskellig måde og opfatter den samme situation forskelligt. Det giver en bedre dialog og forståelse for hinanden ikke bare til MUS men også efterfølgende”, siger Mette Wienberg, der er HR-chef i GLS Danmark og tilføjer:

”Selvom vi i forvejen har en flad organisation og hylder den åbne dørs politik, er vores klare formål, at det nye MUS-tiltag gør afstanden mellem lederen og den enkelte medarbejder mindre samtidig med, at den gensidige respekt vokser. Alle lærer at anerkende hinandens forskelligheder og finder måder at drage fordel af dem”.

Hun opfordrer derudover andre til også at inddrage lederens profil, selvom det kan virke grænseoverskridende.

Insights Danmarks seniorkonsulent, Grete Vangsø, mener, at HR-området har fået et enormt løft i Danmark i de seneste år. Foto: Insights..

Kompetenceprofilerne
Det er Insights Discovery, der er specialiseret i at lave personprofiler, som står for at udarbejde profilerne.

”HR-området har fået et enormt løft i danske virksomheder de senere år og det skyldes ikke mindst højkonjunkturerne”, siger seniorkonsulent i Insights, Grete Vangsø, og fortsætter:

”Virksomhederne har fået råd til at prioritere medarbejderrettede tiltag og samtidig er de blevet klar over, at et godt kollegialt samarbejde er med til at skabe en eftertragtet arbejdsplads, som det er nemmere at rekruttere til. HR-indsatsen i dag ses i den grad som et strategisk værktøj og ikke bare nogle bløde indsatser leveret af HR”.

Insights-profilen kan med 92 procents nøjagtighed tegne et billede af en persons præferencer i forhold til at opfatte, kommunikere og interagere med andre mennesker. Resultaterne er farvekodet ud fra om personen er analytisk, målorienteret, entusiastisk eller værdiorienteret. Derudover vurderes der på medarbejderens tænkning, følelse, introversion og ekstroversion.

Læs også: Amazon møder kritik for løn- og arbejdsforhold

GLS anvender som mange andre også personprofilerne til, f.eks. at sammensætte teams, så kompetencerne spænder bredt.

- SDN

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

30.10.2024SCM.dk

Et nyt samarbejde løser et logistisk mareridt for transportvirksomhed

30.10.2024SCM.dk

Produktionsvirksomheder kan se frem til bedre vilkår med mindre bureaukrati

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

ISO 14001: Webinar netværk

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD-rapportering

23.10.2024SCM.dk

COP16: Redning af biodiversiteten for vores egen skyld

22.10.2024Zetes

Sponseret

Zetes investerer i Robotize, en virksomhed specialiseret i autonome mobile robotter

22.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Introduktion til Livscyklusvurdering (LCA)

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

31.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aarhus Vest Rytoften 3, 8210, Aarhus V

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online