12.12.2018  |  Strategi & ledelse

GLS tager lederens profil med i nyt MUS-koncept

Pakkeservicevirksomheden GLS nytænker medarbejderudviklingssamtalen ved at tage udgangspunkt i både medarbejderens og lederens kompetenceprofil.

Medarbejderudviklingssamtalen, MUS, tager normalvis udgangspunkt i medarbejderens præstationer, men logistikvirksomheden GLS Danmark inddrager nu også lederens profil. Når medarbejdere i fremtiden skal til MUS, så får de en 20 siders detaljeret rapport om deres leders styrker og svagheder, og det tiltag er blevet velkomment med åbne arme.

Læs også: GLS udvider sin kapacitet med tre nye depoter

”Når en medarbejder får adgang til den nærmeste leders personprofil, åbner det op for en helt anden MUS-tilgang. For nu bliver det tydeligt for begge parter, hvorfor de går ind i samarbejdet på forskellig måde og opfatter den samme situation forskelligt. Det giver en bedre dialog og forståelse for hinanden ikke bare til MUS men også efterfølgende”, siger Mette Wienberg, der er HR-chef i GLS Danmark og tilføjer:

”Selvom vi i forvejen har en flad organisation og hylder den åbne dørs politik, er vores klare formål, at det nye MUS-tiltag gør afstanden mellem lederen og den enkelte medarbejder mindre samtidig med, at den gensidige respekt vokser. Alle lærer at anerkende hinandens forskelligheder og finder måder at drage fordel af dem”.

Hun opfordrer derudover andre til også at inddrage lederens profil, selvom det kan virke grænseoverskridende.

Kompetenceprofilerne
Det er Insights Discovery, der er specialiseret i at lave personprofiler, som står for at udarbejde profilerne.

”HR-området har fået et enormt løft i danske virksomheder de senere år og det skyldes ikke mindst højkonjunkturerne”, siger seniorkonsulent i Insights, Grete Vangsø, og fortsætter:

”Virksomhederne har fået råd til at prioritere medarbejderrettede tiltag og samtidig er de blevet klar over, at et godt kollegialt samarbejde er med til at skabe en eftertragtet arbejdsplads, som det er nemmere at rekruttere til. HR-indsatsen i dag ses i den grad som et strategisk værktøj og ikke bare nogle bløde indsatser leveret af HR”.

Insights-profilen kan med 92 procents nøjagtighed tegne et billede af en persons præferencer i forhold til at opfatte, kommunikere og interagere med andre mennesker. Resultaterne er farvekodet ud fra om personen er analytisk, målorienteret, entusiastisk eller værdiorienteret. Derudover vurderes der på medarbejderens tænkning, følelse, introversion og ekstroversion.

Læs også: Amazon møder kritik for løn- og arbejdsforhold

GLS anvender som mange andre også personprofilerne til, f.eks. at sammensætte teams, så kompetencerne spænder bredt.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere