12.11.2018  |  Lager & distribution

GLS udvider sin kapacitet med tre nye depoter

GLS er som følge af stigende pakkemængder i fuld gang med et større udvidelsesprojekt, der indebærer nye depoter i København, Odense og Horsens.

"Kvalitetsførende inden for europæisk pakkelogistik".

Sådan lyder grundprincippet i GLS. For at leve op til det og samtidig fremtidssikre høj sorterings- og distributionskvalitet har GLS åbnet nye depoter i København og Odense, ligesom man er i gang med at opføre en ny facilitet i Horsens.

Læs også: Transportgiganter står i stigende grad for levering af dansk nethandel

"Højsæsonens markant stigende pakkemængder fra vores kunder har i de seneste år givet os kapacitetsmæssige udfordringer", siger general manager for GLS Denmark, Karsten Klitmøller.

"Derfor har vi valgt at investere i alle dele af landet, så vi også fremover kan sikre vores kunder høj kvalitet - hele året", tilføjer han.

Største udvidelsesprojekt i virksomhedens historie
Selvom det er under et år siden, at GLS udvidede sit depot i København, så opgraderer de nu igen deres kapacitet i hovedstadsområdet med endnu et depot, beliggende kun 300 m fra det eksisterende.

Det nye depot er på 3.000 kvadratmeter med plads til håndtering af op til 20.000 pakker pr. dag. Det er en væsentlig kapacitetstilførsel for det stadigt stigende antal e-handelspakker, som GLS oplever især i hovedsæsonen og frem til jul. Bygningsmæssigt er der mulighed for senere udvidelse og en fordobling af sorteringskapaciteten.

I Odense er GLS for nylig flyttet ind i nybyggede faciliteter otte kilometer fra det oprindelige depot. På 3.200 kvadratmeter kan der sorteres op til 25.000 pakker om dagen. Det er en kapacitetsforøgelse på 70 procent.

Endvidere er antallet af læsseramper fordoblet til 81. Det betyder, at virksomheden kan læsse flere distributionsbiler på samme tid og sikre direkte line hauls til systemets øvrige depoter - uden omlæsning på hubben Kolding. Dette gør GLS-netværket til en endnu stærkere enhed, lyder det fra selskabet.

I Horsens er startskuddet gået for opførelsen af det første GLS-depot i området. Det nye depot er bygget efter samme model som depotet i Odense og skal fremadrettet forsyne region Østjylland direkte. Det får en sorteringskapacitet på 25.000 pakker pr. dag, samt mulighed for udvidelse. Depotet kommer til at betyde en væsentlig aflastning af GLS-depoterne i Kolding og Aarhus.

Læs også: Black Friday har skabt pakkeboom hos GLS

GLS Denmark startede i 2017 det største udvidelsesprojekt i virksomhedens historie. Ud over de nævnte byggerier har GLS udvidet det allerede eksisterende depot i København to gange. Også i Herning har man udvidet og moderniseret. Derudover er der yderligere projekter er på tegnebrættet. Når projektet er gennemført, vil der, udover hubben i Kolding være i alt ni depoter.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere