27.11.2012  |  Strategi & ledelse

Global supply chain sikrer overblik i Grundfos

Indhold fra partner Hvad er dette?

For at sikre en bedre udnyttelse af pumpekoncernens kapacitet, vil Grundfos fremover kun have én sammenhængende global forsyningskæde.

Efter i et års tid at have forsøgt sig med en ny supply chain-strategi inden for industri-forretningsområdet, vil hele Grundfos-koncernen nu lancere én samlet global forsyningskæde.

Det siger direktør for demand supply integration i Grundfos, Ebbe Gubi, til dagbladet Børsen.

Grundfos’ topledelse har givet grønt lys til planen, der skal sikre pumpekoncernen et fuldstændigt, globalt overblik over, hvad virksomheden skal levere på de enkelte markeder.

Sikrer kapaciteten
Tidligere har det været Grundfos’ enkelte fabrikkers egen opgave at sikre kapaciteten til deres pågældende markeder verden over, forklarer Ebbe Gubi.

Med den nye supply chain-strategi er det koncept nu vendt på hovedet. Fremover vil der være en central planlægning fremfor en decentral. Det skal gøre Grundfos i stand til at se, hvor der er ledig kapacitet, og hvor den eventuelt kan flyttes hen for at sikre den bedste udnyttelse.  

”Der sker en central koordinering, hvor vi får afstemt flaskehalse og ser på, hvordan fabrikkerne bedst kan forsyne hinanden”, siger Ebbe Gubi til Børsen.

Hurtigere leveringstid
Supply chain-strategien er udviklet i samarbejde med management-konsulenter fra Implement Consulting Group.

Ifølge konsulentfirmaet har det etårige pilotprojekt kastet flere resultater af sig, blandt andet en reducering på 16 procent i leveringstiden til kunder og en nedgang i lagrene på 20 procent.

Ebbe Gubi forventer en yderligere reduktion af lagrene, når strategien bliver bredt ud til hele Grundfos, skriver Børsen.

- JKK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere