31.01.2018  |  Strategi & ledelse

Global Solutions solgt til fransk selskab

Det franske logistikselskab Bolloré Logistics har købt aktiemajoriteten i den danske fragtvirksomhed Global Solutions. Handlen skal styrke den franske tilstedeværelse i Skandinavien.

Et nyt opkøb er en realitet på den danske transportscene. Transportfirmaet Global Solutions har således solgt aktiemajoriteten til det franske logistikselskab Bolloré Logistics, der dermed udvider sine end-to-end-tilbud i Skandinavien.

Læs også: Freja Transport & Logistics opkøber Transcargo

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Bolloré har en strategi om udvikling gennem ekstern vækst og er i nordisk regi allerede etableret i Norge. Med handlen får selskabet adgang til Global Solutions’ netværk i Danmark og verden, der omfatter både luftfragt, søfragt og ekspreslevering, specielt mellem Europa og Asien.

Global Solutions, der har hovedkvarter og hub i Vejle samt et kontor ved Københavns lufthavn, blev grundlagt af Thomas Toubro i 2006. Efter 11 år som direktør er han godt tilfreds med den udvikling, virksomheden har været igennem, og som salget afspejler.

”Jeg er glad og beæret over at vi nu er en del af den store Bolloré-familie. Jeg er meget fortrøstningsfuld for fremtiden, og jeg tror på, at vi kan løfte Bolloré til at være den førende transport- og logistikoperatør i Skandinavien”, siger han i en pressemeddelelse.

Store muligheder i Afrika
Med opkøbet har den franske koncern nu 165 sites i 22 lande med en samlet medarbejderstyrke på 5.500 mand, og man ser frem til at komme tættere på det nordiske marked og de muligheder, det byder på.

”Denne nye lokation vil gøre os bedre i stand til at servicere vores nøglekunder i Danmark i særdeleshed og Skandinavien generelt. Vi vil støtte danske virksomheder i deres internationale udvikling og logistikprojekter, specielt i Afrika, der er fremtidens kontinent med stort markedspotentiale, hvor vi er til stede som det første integrerede logistiknetværk”, siger CEO Europe for Bolloré Logistics, Henri Le Gouis.

”Vi sigter også efter at styrke vores palet af løsninger og services for Aid & Relief-sektoren, som er stærkt repræsenteret i Danmark”, tilføjer CEO Northern Europe, David Smith.

Læs også: Kombiterminal i Køge: Ny analyse skal vise fordelene

Ifølge Transport Intelligences rapport Global Freight Forwarding 2017 sigter Bolloré efter at blive en af verdens fem største logistikudbydere i 2025, skriver The Loadstar. Samme rapport rangerer pt. selskabet som verdens ottendestørste forwarder med en totalomsætning for gruppen på godt 10 mia. euro (75 mia. kr.) i 2016, hvoraf diverse datterselskaber tegner sig for knap halvdelen (46 procent).

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere