03.02.2023  |  Lager & distribution

Gevinsterne ved at involvere underleverandørerne i højere grad

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den bedste måde at undgå at producere efter forældede data, at få for meget spild og have twister med dine underleverandører, er at give dem indblik i udviklingen af det, de skal producere for dig. Med PLM er de rette versioneringer tilgængelige for alle.

Hvis din organisation producerer produkter, som består af dyre delkomponenter eller råmaterialer, så er du sikkert allerede opmærksom på, hvordan du kan reducere dit lagerspild. Men vidste du, at en PLM-løsning også kan gøre en stor forskel?

PLM-software (Product Lifecycle Management-software) hjælper din organisation med at administrere produktrelaterede dokumenter og processer gennem hele produktets livscyklus. For eksempel ved at stille de rigtige tekniske dokumenter til rådighed for de rigtige personer i organisationen,

Hvis du, når du implementerer PLM, fokuserer på versionskontrol og hvordan informationen om en ny version distribueres i din organisation, kan du blandt andet reducere den tid, det tager for indkøbsafdelingen at være opmærksom på den nye version.

Når indkøb får at vide, at der er en ny version, kan de bruge versionskontrollen i PLM-løsningen til at identificere forskellene, straks tjekke de aktuelle indkøbsordrer agere hurtigt - f.eks. ved at:

  • Kontakte leverandører, der har modtaget ordrer, der skal ændres eller annulleres, inden de starter deres produktion.
  • Tilpasse kommende ordrer til leverandører.

Derved kan mængden af leveret materiale, som ikke længere passer med den nye version af produktet, reduceres. Vi har set flere eksempler, hvor besparelserne har været betydelige, da denne proces uden en PLM-løsning kan tage uger.

Din PLM-løsning kan integreres med dine øvrige IT-løsninger.

Men udvalgte data kan også stilles til rådighed for dine leverandører. Ikke som push, hvor kopier distribueres med traditionelle metoder, som kan bevirke at der findes mange forældede kopier i omløb, men som en adgang direkte ind til de relevante originale data. Den bedste måde at undgå spild, produktion efter forældet data og twister med dine underleverandører er at give dem indblik i udviklingen af det de skal producere for dig. Der kan også opsættes notifikationer så din samarbejdspartner orienteres af systemet når et produkt opdateres.

Dette er blot et eksempel på, hvordan en PLM-løsning som Windchill kan skabe værdi for din organisation.

Mere fra 9altitudes

9altitudes

https://www.9altitudes.com/dk/

Think big, start small, scale fast! 9altitudes Danmark består af de 4 tidligere virksomheder, Optimate, Bredana Solutions, Econocap og Dynalogic. Vi digitaliserer processer i produktions-, logistik og servicevirksomheder med Microsoft Dynamics 365 og PTC. Hos 9altitudes har vores eksperter fokus på hvad der skaber værdi for din forretning - også over tid. Vi g…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere