GEPIR – Stregkodernes gratis telefonbog

Tallene taler deres eget sprog i GEPIR, som ikke er et eksotisk dyr i familie med Tapiren, men derimod GS1 Denmarks’ gratis søgefunktion, hvor du kan finde informationer om virksomheden bag de numre, du finder under stregkoderne på dine varer.

På verdensplan bliver der årligt søgt på over 1 million af disse produktidentifikationsnumre, og Danmark ligger på en solid 15. plads på listen over antal brugere på verdensplan.

Der er således ingen tvivl om, at behovet for den slags selvbetjening er stigende og relevant. Hele 117.000 danske gange blev der slået op i denne digitale stregkodetelefonbog i 2018. 

Hvem ejer en stregkode?

For eksempel bruger handlen, og i særdeleshed dens indkøbere, GEPIR til at undersøge, om en ny leverandør nu også har lov til at bruge det stregkodenummer, som de bruger. For i realiteten ejer virksomheder ikke stregkoder – de lejer dem af GS1:

”Nogle leverandører, der ikke kender spillets regler, kan finde på at kopiere stregkodenumre fra tilfældige produkter og så bruge dem på deres egne. Det er ikke spor godt for handlen, hvis der kommer brugte, ’dobbelte’ stregkodenumre i omløb, så fx en køkkenrulle deler id-nummer med en el-pisker. Det er derfor, alle skal få deres numre fra GS1 – vi sikrer, at numre kun uddeles én gang”, forklarer Signe Poulsen, Head of Communication GS1 Denmark.

Men også helt almindelige forbrugere kan få deres nysgerrighed stillet med GEPIR, for alle kan nemlig gratis søge i GEPIR via gs1.dk . Og faktisk har GS1 jævnligt henvendelser fra private, som gerne vil vide hvem der ’gemmer’ sig bag en stregkode på en vare, de har købt. 

Fremtidssikring

Som der tales meget om, er datamængden på internettet og i virksomhedssystemer eksploderet. Dermed også behovet for at kunne tjekke store datamængder hurtigt.

Markedspladser som Amazon og Google Shopping  har hundredtusindvis produkter i deres kataloger. De skal alle kunne kendes fra hinanden i søgninger, tags o.l. Derfor har flere markedspladser valgt at numrene skal være af GS1-standarden, ligesom den traditionelle, fysiske detailhandel.

Derudover samarbejder fx Amazon med GS1 i flere lande, heriblandt Danmark, om at få tjekket numrene i deres produktkatalog.

Få stillet din nysgerrighed

www.gs1.dk/gs1trade-services/gepir-soeg-paa-et-nummer/

support.google.com/merchants/answer/6352134

P.S. Hvis du skulle undre dig over, hvad GEPIR står for, så er det: Global Electronic Party Information Registry.

Må vi inspirere dig til at få mere ud af jeres medlemskab og den måde, I udnytter vores standarder og services? Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Mere fra...

24.09.2024GS1 Denmark

Sponseret

Få gratis adgang til en enkel og effektiv styring af produktdata

29.08.2024GS1 Denmark

Sponseret

Dagrofa: GS1Trade Packaging er den eneste rigtige vej at gå for os

19.08.2024GS1 Denmark

Sponseret

Producentansvaret for emballage omfatter ikke kun producenter

15.08.2024GS1 Denmark

Sponseret

Få kvalitetstjekket dine foodservice produkter med 50% rabat

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

22 af verdens største virksomheder er enige: Farvel stregkode – og velkommen QR-kode fra GS1