22.04.2020  |  Strategi & ledelse

FSG Foods samler aktiviteterne i Taulov Dry Port

FSG Foods flytter sortiment- og distributionsaktiviteterne til et nyopført domicil med tørvarelager, køle- og frostlager samt kontor i Taulov Dry Port.

Med opførelsen af et nyt lagerdomicil til distribution i Taulov Dry Port, flytter den svenskejede fødevarekoncern FSG Foods produktsortimentet væk fra sit nuværende køle- og frostlager på Fredericia Havn. Det nyopførte lager- og kontordomicil finansieres i joint-venture af pensionskassen PFA og havneforeningen ADP, der sammen står for udviklingen af Taulov Dry Port.

Læs også: Maersk og Taulov Dry Port skal bygge for en milliard

FSG Foods’ kommende domicil bliver en del af sidste etape af det generiske lager- og logistikbyggeri i Prinsessens Kvarter i Taulov Dry Port. Samlet set udgør sidste etape knap 10.000 kvadratmeter, og FSG Foods lejer selv tre sektioner med et samlet lagerlejemål på omkring 5.000 kvadratmeter gennem en 10 år lang kontrakt.

”Vi servicerer og leverer produkter til sushi-restauranter i hele Danmark, så en central placering af vores lager er afgørende for optimeringen af vores distributionsaktiviteter. Med det nyopførte domicil får vi nu mulighed for at samle tørvarer samt køle- og frostvarer i nyt og moderne lager, hvilket er en god forudsætning for at optimere vores samlede forretning”, siger Jonas Kingo Schnoor, administerende direktør i FSG Foods. 

Fleksibelt byggeri
På basis af en øget efterspørgsel efter fleksible lejemål, annoncerede PFA og ADP, at der gennem en joint-venture ville blive opført flere lager- og logistikbygninger med et grundareal på 49.300 kvadratmeter. 

”Tredje etape opføres i sektioner á 1.641 kvadratmeter, og mindre enheder giver os fleksibilitet og mulighed for tilpasning til forskellige typer af kunder og produkter”, siger Jesper Gemmer, projektdirektør i Taulov Dry Port.

Læs også: DHL topper op i Fredericia – mulighed for mere plads

Det samlede erhvervsareal i Prinsessens Kvarter er på cirka 157.000 kvadratmeter, hvilket udgør en mindre andel af den samlede Taulov Dry Port, der har et samlet grundareal på 900.000 kvadratmeter. Den sidste etape af Prinsessens Kvarter, og dermed også FSG Foods’ kommende domicil, forventes at stå klar til indflytning den 1. marts 2021.

- HCL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere